10 Ekim'de katledilenler İzmir'de anıldı

10 Ekim'de katledilenler İzmir'de anıldı
Editör: Aliağa Medya
11 Ekim 2023 - 13:25
İzmir'de sendikalar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve siyasi parti temsilcilerinin katımıyla oluşturulan İzmir Emek Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Gar katliamında hayatını kaybedenler anmak için Alsancak Garı  mevkiinde bulunan  10 Ekim Anıtı önünde toplandı.
Anıt önünde, katliamda hayatını kaybeden 104 kişinin fotoğraflarının yer aldığı "10 Ekim'i unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı pankart açıldı. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra katliamda hayatını kaybedenlerin isimleri okundu.
1 dakikalık saygı duruşu ardından basın açıklamasını İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, “Hiçbir canımızın hatırasına gölge düşürülmesine, anma etkinliklerimizin engellenerek, müdahale edilerek 10 Ekim Katliamı’nın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Adalet mücadelemiz bu katliamda katillere yol verenler ve katliamın asıl sorumluları yargı önüne çıkarılıncaya ve cezalandırılıncaya kadar devam edecektir. Bugün; 42 ilde defnettiğimiz canlarımızın, yüzlerce yaralımızın ve on binlerce yoldaşımızın sözü işçilerin, kamu emekçilerinin eylemlerinde ve grevlerinde, kadınların özgürlük mücadelesinde, ekoloji savunusunda yaşıyor.  Bizler IŞİD’e ve IŞİD zihniyetine, gericiliğe, laiklik karşıtı faaliyetlere, halklarımızın düşmanlaştırılmasına teslim olmadık, olmayacağız. Bir kez daha savaş rüzgârlarının estirildiği bu dönemde ülkemizde, bölgemizde ve dünyada bedeli ne olursa olsun barış politikasını savunacak, emek ve demokrasi mücadelesini yükselteceğiz. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli miras olan emek, barış, demokrasi mücadelesini hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız.  Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak.”ifadelerini kullandı
Anıtı önünde gerçekleşen anmaya; KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.