Dolandırıcılık Çetesine Operasyon: 11 Şüpheli Gözaltına Alındı!

 Dolandırıcılık Çetesine Operasyon: 11 Şüpheli Gözaltına Alındı!
Editör: Aliağa Medya
15 Mayıs 2024 - 11:47
İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından İzmir merkezli 3 ilde, dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 11 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanlar arasında 1 dizi oyuncusu, 17 yaşındaki ’Zeus’ kod adlı bir hacker ve 5 yıldır firari olan 47 suçtan yakalama kararı bulunan şebeke lideri C.A.’nın da olduğu öğrenildi.

İzmir ve Aydın'da Jandarma Komutanlığı tarafından, "Zeus Operasyonu" adı verilen bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, kendilerini avukat, hâkim-savcı, banka görevlisi, polis ve asker olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir çeteye yönelik baskınlar gerçekleştirildi.

İzmir Çeşme  Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda İstihbarat ve Siber Şube ekipleri tarafından yürütülen operasyonda, İzmir ve Aydın'da toplam 6 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, çetenin liderliğini yapan ve 47 ayrı suçtan arama kaydı bulunan bir şüpheli ile 22 ayrı suçtan arama kaydı bulunan bir diğer şüpheli de yer aldı. Bu iki şüphelinin sahte kimliklerle yakalandığı belirtildi.
Çeşme'de bitbull köpeklerle emniyetlerini sağlamaya çalıştıkları villalarda yapılan aramalarda ise; yüzbinlerce kişinin kişisel verileri içeren hard diskler, 15 adet akıllı telefon, 28 adet laptop bilgisayar, 86 adet tuşlu telefon, 88 adet SIM kart, 4 adet masaüstü bilgisayar, 1 adet çağrı merkezi cihazı, 17 adet USB hafıza kartı, 4 adet harici harddisk ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonla ilgili soruşturma devam ediyor.