Mesut Selek

Mesut Selek

Olaylar Ve İnsanlar

ALİAĞA'DA MAHALLI SANAT, DESTEKLENMELI!..

18 Ağustos 2023 - 03:12

MUHTESEM BİR TSM KONSERINİN ARDINDAN YAZMADAN OLMAZDI!..

Sanat, insan yaşamını estetik açıdan güzelleştiren en önemli araçlardan biridir. 

Günümüze kadar gösterdiği gelişim ve temsil gücü sayesinde pozitif bilimin önemli bir öznesi haline gelmiştir.

 Başlangıçta bireyin iyi ve güzeli arama yolunda kullandığı bir araç iken zamanla akıl ve iradeyi yönlendiren, yaşam amacını sorgulayan felsefi bir doktrin kazanmıştır.

 Tarihten günümüze değişmeyen tek şey ise sanatın insana yeni perspektifler kazandırma gayesidir. Bunun için kimi zaman notalar ve renkler kimi zaman da doğada bulunan diğer nesneler kullanılabiliyor. 

Bazı düşünürler sanat eserlerinin doğayı taklitten uzak tamamen bireyin hayalindeki imgeyle üretilmesi gerektiğini savunurken bazıları ise sanatın temel esin kaynağının doğa olduğunu ifade ederler. 
Her iki durumda da asıl amacın insana bakış açısı ve estetik yol arama dürtüsü kazandırmak olduğu şüphesizdir.

Birey iç dünyasındaki imgeyi somut bir esere dönüştürürken sahip olduğu perspektif becerisini kullanır. 
Bunun yanı sıra kültürel doku ve yaşanılan coğrafyanın zenginliği de önemli bir faktördür.
 Her sanatçı ortaya koyduğu eserde kendi dokunuşlarının yanı sıra kültürel kodlarını da kullanır. 

Aslında bu insandan yaşama sunulan bir mesaj ve ihtiyaçtır. İnsanın neşe, üzüntü ve diğer yaşam duygularını estetik biçimlerle topluma yansıtma ihtiyacı dünyanın var oluşundan bu yana gelen bir olgudur. 

Sunum şekli ve kullanılan nesneler zamanın ruhuyla değişim gösterir. İletişim çağında dünyanın neresinde olursa olsun her hangi bir sanat eserini görüyor, dinliyor ve kısaca onu yaşıyoruz. Mesafeler eski anlamını yitirmeye başladı.

 Toplumların farklı kültürleri tanıma imkanı daha da güçlendi. Çağımızın eğitim ve kültür politikaları bu eksende şekillenirken sanat etkinlikleri daha zengin anlatım biçimleri kazanmakta ve her milletten sanatçıyı bir araya getirebilmektedir. 
Bu birliktelik özellikle gençlerin geleceğe daha güvenle bakmasını sağlamaktadır. Bu bağlamda gençlerimizi müziğin evrensel dünyasına hazırlama ve kültürel değerlerimizi halkımıza  tanıtma gayesiyle kurulmuş olan Aiağa İZbb TSM Korosu , Aliağa Belediyesi TSM Korosu , Aliağa Halk Eğitim TSM Korosu, amatör  ruhun en içten musiki örneklerini sunmaktadır.

Benim de solist ve korist olarak katıldığım, İZbb Aliağa TSM korosunun, 13'Ağustos gecesi, DEMOKRASİ MEYDANINDA sunduğu muhteşem TSM müzik  şöleni, halkımız tarafından coşkuyla alkışlanmış; Aliağa'lı usta solistlerimizin profesyonellere taş çıkaracak bir  performans sergilemeleri hayranlık uyandırmıştır .
Siyasi bölünmüşlüklerin ve ekonomik krizlerin halkı bunalttığı  şu günlerde, müzik, tüm ruhlara ilaç olmuştur .

Uluslararası bilim ve kültür etkinlikleri insanların diğer ülkelere bakış açılarını değiştirirken kendi ülkelerinde var olan değerleri daha iyi görmelerini sağlamaktadır. 

Bu kapsamda düzenlenen etkinlikler, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin , sanatsal ve kültürel anlamda yakınlaşmalarına imkan vermekte ve yaratıcı güçlerine katkıda bulunmaktadır.
Sanata katkıda bulunan tüm devlet kurum yöneticilerini minnet ve  takdirle anarken , sivil toplum örgütlerinin, sanatsever işadamlarının da bu önemli etkinliklere destek vereceklerine inanıyorum.  
Bu vesileyle, vefakâr tüm koro şeflerimizi ; TSM hayranı ,tüm korist ve solist arkadaşlarımı üstün başarılarından dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. 

Mesut Selek