Soyer, "Hayaletler düzenini delip geçeceğiz"

Soyer, "Hayaletler düzenini delip geçeceğiz"
30 Ağustos 2023 - 21:59

CHP İzmir İl Örgütü'nün 30 Ağustos töreninde konuşan Başkan Soyer, “Geçmişten aldığımız ilham ve içimizde asla tükenmeyecek olan umutla bu hayaletler düzenini delip geçeceğiz. Atalarımız 101 yıl önce bugün başardı. Biz de başaracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki programda Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende CHP İl ve ilçe örgütleri ile kadın ve gençlik kollarının temsilcileri ve partililer yer aldı.

“30 Ağustos en büyük mirasımızdır”
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ağustos'un en büyük miras olduğunu belirterek, “30 Ağustos, Anadolu’nun kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür. 30 Ağustos bir çığlıktır. Bir milletin emperyalizme karşı tüm dünyaya örnek olmuş isyanıdır. 30 Ağustos aynı zamanda bir başlangıçtır. Yeni bir devletin ve bundan sonra bu devlette hüküm sürecek olan demokrasinin müjdecisidir. 101 yıl sonra bugün, Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerinin, cepheye kağnılarıyla mermi taşıyan kadınların hangi koşullarda bu mücadeleyi zaferle taçlandırdığını asla unutmamamız gerekiyor. Bu zafer çok namüsait bir mahiyette gerçekleşti. Bugün, o dönemki ağır savaş koşulları kadar olmasa da adalete ve barışa inanarak yaşamanın çok zor olduğu günlerden geçiyoruz. Bu zor koşullar bizim için bir engel değil, olsa olsa cesaret kaynağımızdır. Geçmişten aldığımız ilham ve içimizde asla tükenmeyecek olan umutla bu hayaletler düzenini delip geçeceğiz. Atalarımız 101 yıl önce bugün başardı. Biz de başaracağız. Bizim lügatımızda pes etmek yok. Lügatımızda kaçıp gidip terk etmek yok. Bizim için bir başka vatan yok” dedi.

“Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz”
Cumhuriyetin önemine değinen Başkan Soyer, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bizim lügatımız Kuvayi Milliye ruhuyla yazılmıştır ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla tüm cihana duyurulmuştur. Nesiller değişebilir, isimler değişebilir, imkanlar ve koşullar değişebilir ama bu ruh asla değişmez. Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz. Bu mücadelenin kilit taşıysa Cumhuriyet Halk Partimizdir. Bu taş asla yerinden oynatılamaz. Onu korumak ve cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için varız. Yılmadan, usanmadan ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Tıpkı 101 yıl önce Atalarımızın taşıdığı ruh ve kararlılıkla. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.”

Bayramımız kutlu olsun
CHP İzmir İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özen ise, “Bu büyük zaferin 101’inci yılında Atamızın huzurunda olmanın gururuyla, tüm İzmirlilerin ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi özlem, minnet ve rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.