Elleriyle Renklendirerek Sanata Dönüştürüyorlar

Aliağa ilçesinde öğrendiği ahşap boyama işini, açtığı atölyelerle Uzun yıldır sürdüren  Şükran Çakır açtığı atölyede ev hanımı ve çalışan kadınların da ev bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyor.

Elleriyle Renklendirerek Sanata Dönüştürüyorlar
Editör: Aliağa Medya
02 Ocak 2020 - 03:13
Aliağa ilçesinde öğrendiği ahşap boyama işini, açtığı atölyelerle Uzun yıldır sürdüren  Şükran Çakır açtığı atölyede ev hanımı ve çalışan kadınların da ev bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyor.
 
Şükran  Çakır ,Kültür mahallesi  Şerafettin Öztürk sokak üzerinde  ahşap boyama atölyesi açarak Aliağalı  ev hanımı ve çalışan kadınlara da destek oluyor.
İlçede yaşayan  bayanları  Ahşap Boyama tekniğini öğrenmeye davet eden Şükran Çakır  ahşap boyamanın bir sanat olduğunu, özellikle bayanların ahşap boyama ile içlerindeki sanatları dışa vurduklarını söyledi. Açtığı atölye ile 10 kişiye   Ahşap  boyama sanatın teknik desteğini  verdiğini söyleyen Çakır “6 yıldır Aliağa dayım yeni bir çevrede zorlanmaktan dolayı kendimi filografi, su kabağı, ahşap kurslarına vererek 2 yıl geçirdim. 2018 ocak ayında boyanabilir ahşap ve polyester ile Cadence tüm yüzey su bazlı boya ve sonsuz desen şablondan oluşan bir atölye açtım.  Ve zamanla bunu bayanların vakit buldukça uğrayabilecekleri  konseptte olan ürünlerimizden kendi ihtiyaçlarını burada tasarım yapma imkanı sunduk. Örneğin hediye götürecekleri ürünleri yada kendi kullanacakları objeleri boyama ve tasarım konusunda  teknik   destek veriyoruz. Aynı zamanda eski mobilya fayans cam veya renginden sıkıldığınız her şeyi Cadence multisurface tüm yüzey boyalarımızla yep yeni bir tasarıma dönüştürme imkanı sunuyoruz. Dileyen atölyemize geliyor geri dönüşüm yapıyor. Örneğin mutfak dolaplarını yenilemek isteseler yeni bir dolabın maliyeti çok yüksek iken 300 TL ortalama bir maliyetle kendilerine yepyeni bir dolap boyayarak yenileyebiliyorlar. Bu konuda da yalnız bırakmıyoruz. Malzeme desteği verdiğimiz her kese ücretsiz danışmanlık sağlıyoruz. Kişiye özel tasarım da yapıyoruz. Şu an ortalama 10 kişiye yakın atölyemde bu sanatın teknik desteğini veriyorum. Herhangi bir ücret almıyorum. Sembolik olarak elektrik su harcamalarımıza destek veriyorlar. Her şeyden önce yaptığım iş çok büyük bir terapi. Her şeyi unutuyorsunuz derdi sıkıntıyı. Üretmek büyük bir keyif veriyor.   Herkese kapımız sonuna kadar açık. dedi.

 Öte yandan  kendilerine  desteklerini esirgemeyen   Aliağa Esnaf ve sanatkarlar odası Başkanı Serdar Berk’e   Anka  Atölyesinin sahibi Şükran Çakır tarafından   kendi elleriyle yapmış olduğu  esnaf odası logolu Su kabağından Abajur  takdim edildi.