Başkan Yücel: "Bakırçay Bölgesi'ne özel bir önem vereceğiz" 

Aliağa  ziyaretlerinde parti içi mesajların yanı sıra iktidar mesajları da veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “Bu ülkede daha mutlu daha huzurlu herkesin ülkenin kaynaklarını eşit bir şekilde paylaştığı kimsenin ötekileşmediği bir Türkiye kurmak için mücadele ediyoruz. O yüzden geçmişte o partiye oy vermiş, bu partiye oy vermiş, sağcıymış, solcuymuş hiçbir şekilde bir sınıflandırma ya da ötekileştirme yapmadan herkesi kucaklamaya devam edeceğiz.Yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını hem Aliağa’ya hem de Bakırçay Bölgesi’ne dikeceğiz  ” dedi.

Başkan Yücel: "Bakırçay Bölgesi'ne özel bir önem vereceğiz" 
Editör: Aliağa Medya
24 Mart 2021 - 07:11


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat Aliağa’yı ziyaret ederek, bölge esnafı ve Kadın muhtarla bir araya geldiler.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının yaşanan pandemiden ve ekonomik krizlerden etkilenen toplumun farklı kesimleriyle buluşmaya devam ediyor. Bu buluşmaları son olarak Aliağa’ya  gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Yücel ve beraberindeki heyetin ilk durağı CHP Aliağa  İlçe Başkanlığı oldu. Aliağa  ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan  ve yönetimini ziyaret eden Deniz Yücel ve Mahir Polat  İlçe  yönetimine her konuda destek sözü verdi.

Mahir Polat, “Aliağa’nın geleceğini hep beraber sosyal demokrat belediye başkanlarıyla belirlememiz gerekiyor.”
İlk olarak CHP Aliağa İlçe Başkanlığına yapılan ziyarette konuşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Bakırçay Bölgesi bizim için önemli bir bölge. Buralarda bir dahaki dönemin siyasetini, bir dahaki dönemin liderlerini, bir dahaki dönemin iktidarını belirleyeceğimiz böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın içerinde bulunmak benim için büyük keyif bu yüzden başkanıma teşekkür ederim. Bizim bölge maalesef seçimlerde özellikle ikinci bölge hoş olmayan sonuçlar aldı. Bunu tersine çevirmek için partimiz şimdiden çalışıyor. Bu çalışmalara hep beraber katkı veriyoruz. Sizlerde burada prensipli bir çalışma içerisindesiniz. Umuyorum ve diliyorum ki bundan sonra bu çalışmalar daha da sıklaşacak. Bizler daha da sık bir şekilde buralarda olacağız. Emeğimizi alın terimizi akıttığımız zaman halkta karşılık bulmamız daha kolay. Hep beraber bunu yapacağız. Aliağa’nın geleceğini hep beraber sosyal demokrat belediye başkanlarıyla belirlememiz gerekiyor. Aliağa’da çok şey kaybettik. Özellikle birçok kamu satıldı. İşçilerimize uygulanan mobbingleri biliyoruz. Bunları tersine çevirip daha yaşanılabilir bir Aliağa için mücadelenizi görüyoruz. Her zaman bir bölge milletvekili olarak bana ihtiyaç duyduğunuzda saha çalışmalarınızda yanınızda olmaya çalışacağım.” Dedi.


Özlem Şan Oğuzhan, “Ülkenin bizim iktidarımıza ihtiyacı var”
Mahir Polat’ın konuşmasının ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, konuşmasına başladı. Oğuzhan, “ Bakırçay’da yapılan çalışmaların bir ayağı da Aliağa’da olacak. İl yönetimimiz Bakırçay’a ilişkin özel bir çalışma planladı. Bu çalışma ilk Bergama’da başladı. Şimdide Aliağa’da esnafımızla buluşacağız. Bütün il ve biz Bakırçay’a yönelik çalışmayı birlikte yöneteceğiz. Hepimizin hedefi Bakırçay’da kaybettiğimiz bölgeleri yeniden partimize kazandırmak. Ülkenin bizim iktidarımıza ihtiyacı var. Bu iktidara da koşuyoruz. Koşu adımlarımızı hızlandırmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Aliağa’ya verdikleri önem için il başkanıma milletvekilime teşekkür ediyorum. Biz de burada hem yönetim, hem Meclis üyeleri, hem kadın kolları hem de gençlik kolları adına söz veriyoruz ki bir daha ki dönemde partimizin bayrağını dikeceğiz.” İfadelerini kullandı.



Deniz Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin savunduğu değerler belli”
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel sözlerine başladı. Yücel, “Bugün Aliağa’da öncelikle İzmir genelinde başlattığımız esnaf buluşmasını gerçekleştireceğiz. Onun dışında Bakırçay Bölgesi’ndeki ilçelerle ilgili bir çalışma grubu oluşturduk. İl yöneticilerimizin katıldığı, ilçe başkanlarımızın katıldığı kadın kolları MYK üyelerimizin katıldığı 2. Bölge Milletvekillerimiz Bedri Sertel ve Mahir Polat’ın katıldığı özel bir çalışma grubu oluşturduk. Bölge özel olarak bizim çalışma yapmamızı gerektiren bir bölge. Hem doğasıyla, hem tarımıyla, hem yarattığı üretimle hem de sanayisiyle ve istihdamıyla 2014 yılında kaybettiğimiz ilçeler arasına Bergama’da katıldı. Son dönemde Menemen’in talihsiz bir şekilde Belediye Başkanının tutuklanması görevden alınması ve ardından Meclis içinden yapılan seçim sonrasında o yüzden önümüzdeki süreçte ilçelere bölgeye Bakırçay Bölgesi’ne özel bir önem vereceğiz. Daha fazla mesai harcayacağız. Hem il başkanlığı düzeyinde hem milletvekilleri düzeyinde hem de Genel Merkez düzeyinde. O yüzden ilçede ve bölgede yapılacak çalışmalarda sizin yapacağınız programlar, sizin yapacağınız çalışmalar ışık tutacak. Biz de üzerimize düşen ne varsa hangi kısmına katılacaksak hangi kısmına destek vereceksek görev paylaşımı içerisinde çalışmalarınızı destekleyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çizgisi belli. Cumhuriyet Halk Partisi’nin savunduğu değerler belli. Bu ülkede daha mutlu daha huzurlu herkesin ülkenin kaynaklarını eşit bir şekilde paylaştığı kimsenin ötekileşmediği bir Türkiye kurmak için mücadele ediyoruz. O yüzden geçmişte o partiye oy vermiş, bu partiye oy vermiş, sağcıymış, solcuymuş hiçbir şekilde bir sınıflandırma ya da ötekileştirme yapmadan herkesi kucaklamaya devam edeceğiz. Geçmişte bölgede ve ilçede aldığımız oy oranları belli. Belki bir takım yol kazaları yapıldı. Belki kendimizi güzel ifade edemedik ama önümüzdeki dönemde bu eksikleri tamamlayıp buraya yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını hem Aliağa’ya hem de Bakırçay Bölgesi’ne dikeceğiz. Bundan en küçük bir şüphemiz ve kuşkumuz yok. Burada sizlere büyük görev düşüyor. Belediye Meclis üyelerimize ilçe yönetimimize görevler düşüyor. Burada yaşayan sizlersiniz. İlçenin bölgenin demografik yapısını dengelerini bilen sizsiniz. Özelde yapılacak çalışmaları hazırlayıp bizleri yönlendirecek olan sizlersiniz. Biz her zaman hem vekillerimizle hem il başkanlığı olarak hem de genel merkez düzeyinde yanınızda olacağız.” Dedi.


Deniz Yücel, “Kredi kullanılabilmesi için sicil affının çıkarılması gerekiyor.”
Konuşmaların ardından Gemi Yan Sanayi Derneği ziyaret edildi. Ardından Kafeler Sokağında ki esnaf ziyaret edildi. Daha sonra Aliağalı esnafla bir görüşme yapıldı. Bu görüşmede açılış konuşmasını CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan yaptı. Görüşmeye Aliağa Esnaf Kredi ve Kefalet Kooparatifi Başkanı ve Aliağa Şoförler Odası Başkanı Salih Yiyitalp ve Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk ve Aliağalı esnaf katılım gösterdi. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın ardından konuşmasına esnafı selamlayarak başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “ Pandemi döneminde birçok ilçede esnafla esnaf temsilcileri ile bir araya geliyoruz. esnaf odaları birlik başkanlarımızla zaman zaman bir araya geldik ama biz hep ilçelerde yapılan çalışmaları yerinde görmek varsa bizim üzerimize düşen bir eksiklik bunu gidermek. Hem de ilçelerde yapılan çalışmaları ortaklaştırmak istedik. Covid 19 Pandemisi başlamadan önce zaten ülkedeki ekonomik durum gayet kötüydü. Bir ekonomik krizin etkilerini yaşıyorduk. Pandemi ile birlikte kısıtlamalar geldi. Bundan en çok esnaf etkilendi. Pandemiyle birlikte yükünüz daha da arttı. Birçoğunuz yanınızda personel çalıştırıyorsunuz. Onların maaşları ve sigortaları ödeniyor. Stopaj ödüyorsunuz. Gelir vergisi ödüyorsunuz. KDV ödüyorsunuz ve buradan kalan olursa da ailenizi geçindirmeye çalışıyorsunuz. Geçtiğimiz haftalarda kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılmaya başlandı. Ama pandemi şuan yok olsa bunun sonuçları uzun yıllar karşımıza çıkacak. Zor dönemlerden geçiyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu süreçlerden hem ekonomik krizden hem pandemiden en çok etkilenen en çok ezilen kesim esnafımız, işçimiz, emeklimiz bunların üzerindeki yükü hafifletmek için çalışıyoruz. Büyükşehirin yaptığı bazı çalışmalar var. Esnafa verdikleri destek paketleri var. Bunlar tabii ki sizin sorunlarınızı tamamen ortadan kaldıracak dersek gerçekçi bir yaklaşım olmaz ama sadece bu dönemde verdiğiniz mücadeleye destek verir. Esnaf bakanlığının kurulması gerekiyor. Kredi kullanılabilmesi için sicil affının çıkarılması gerekiyor. On bir ilçede toplantılar yaptık her ilçede sorunlar hep aynı. Stopaj vergisinin kaldırılması. Sokak aralarında açılan zincir marketlerin uzantıları var. Ne sattığı belli değil çünkü her şeyi satıyor. Küçük esnafın bunlarla ayakta kalması mümkün değil.” İfadelerini kullandı.



Mahir Polat, “Küçük esnafı maalesef kimse görmedi ”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ardından CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat konuşmasına başladı. Polat, “cesaret gösterip buraya geldiğiniz için öncelikle sizlere teşekkür ediyoruz. Çünkü bir baskı iklimindeyiz. İnsanlar sorunlarını gidip bizim gibi muhalefette olan partilerin platformlarında anlatmaya dahi korktukları bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız. Bunu hep beraber dağıtmak zorundayız ki demokrasiyi, adaleti, hukuku, kaynakların eşit kullanımını birlikte getirmek zorundayız. Bu açıdan esnaf bizim için çok önemli. Esnafla ilgili partimiz çok ciddi çalışmalara imza attı. 2018 seçim manifestomuzda ben burada Aliağa’da da esnafımızla bir araya geldiğimde anlattım. Hiç kimse bizim bugün yaşadıklarımızın yarın neye mal olacağını öngöremiyor bile. İyi yönetilmedik. Tek bir adamın iki dudağının arasından çıkan önlemlerle size bir şeyler vaat etmiş gibi yapıp aslında vaat etmedi. Aslında kartellere destek verdiler. Küçük esnafı maalesef kimse görmedi. Dev marketlerin karlılık oranlarına baktığımızda pandemi döneminde bile çok tavan yaptığını altta kalan esnafında neler yaşadığını hükümet görmedi. Sizin sesiniz olmak için buradayız.” Dedi. Konuşmaların ardından  oda başkanların  Serdar Berk ve Salih Yiyitalp esnaflarının  genel sorunlarını dile getirirken toplantıya katılan  bazı  esnaflar yaşadıkları sıkıntılarını  İl başkanı Deniz Yücel ile Milletvekili Mahir Polat’a aktardılar.Oda başkanlarını ve esnafların   sorunlarını not alan İl başkanı Deniz Yücel  ve Milletvekili Mahir Polat çözüm için Esnafların  yanında olduğu mesajı verdi.
Daha sonra ekip kadın muhtarlarla görüştü. Kadın muhtarlarında sorunları dinlendikten sonra Bakırçay ilçe başkanları toplantısı yapıldı.