Aliağa 'da ruhsatsız silah operasyonu

Aliağa 'da ruhsatsız silah operasyonu
Editör: Aliağa Medya
24 Mart 2021 - 02:52
Aliağa İlçesinde  ruhsatsız silah alım satımı yapan kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi
Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından yürütülen araştırmalar neticesinde, bazı şahısların silah alımı yaptığı ile ilgili olarak çeşitli bilgilere ulaştı. Alınan bilgiler doğrultusunda  Ekiplerin 6 ayrı adreste eş zamanlı olarak yapılan aramalar neticesinde,  şüpheli E.D. isimli şahsın ikametinde, 1 adet 7.65 mm tabanca ve bu silaha ait şarjör ile iki adet tabanca fişeği, E.D. isimli şahsın kullandığı başka bir adreste de 2 adet av tüfeği kartuşu ele geçirildi. Yürütülen soruşturma kapsamında olay ile ilgisi olduğu iddia edilen şüpheliler  O.A., N.Ö., S.K., Y.E.E. isimli şahıslar yakalandı. Y.E.E. isimli şüphelinin ikametinde yapılan aramada saksı içerisine ekili vaziyette hint keneviri ele geçirildi.
N.Ö., S. K. ve Y.E. E. isimli şüpheliler Emniyetteki işlemleri ardından sevk edildiği adli makamlar tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken ,E.D. ve O.A. isimli şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan ,  Devriye Hizmetleri Büro Amirliği tarafından, İlçemiz genelinde yürütülen devriye hizmetleri esnasında şüphe üzerine durdukları bir araçta, adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda yaptıkları aramada 1 adet 7.65 mm çapında kurusıkıdan bozma tabanca ve bu silaha ait şarjör ile 3 adet tabanca fişeği ve uyuşturucu madde içiminde kullanılan malzeme ele geçirdi.
Araç içerisinde bulunan   gözaltına alınan  A.T., Ö.Y. ve H.D. isimli şüpheliler Emniyetteki işlemleri ardından  sevk  edildiği  adli makamlar tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı..