ALOSBİ'DE SESSİZ TÖREN

ALOSBİ'DE SESSİZ TÖREN
Editör: Aliağa Medya
23 Mart 2021 - 22:20
Ege Bölgesi Sanayi Odasının (EBSO) öncülüğünde, Aliağa Ticaret Odası ve İzmir İl Özel İdaresinin katılımıyla 1997 yılında kurulan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), medya ile arasına duvar örmeye devam ediyor.
Son zamanlarda pek çok yeni yatırıma imza atan ve pandeminin olumsuz koşullarına rağmen planlamaya aldığı projeleri birer birer hayata geçiren ALOSBİ, geçtiğimiz günlerde de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin temelini attı.  
Aliağa'da yaptığı veya yapacağı yatırımları kamuoyuyla paylaşmayı tercih etmeyen ALOSBİ, temel atma töreninde davetli listesini bölge protokolüyle sınırlı tuttu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) destekleriyle, mesleki eğitim işbirliği protokolü kapsamında kurulacak olan okulun duyurusunu da 14 Mart’taki temel atma töreninden on gün sonra internet üzerinden yayınladığı tek bir teşekkür ilanıyla duyuran ALOSBİ teknik detaylarla ilgili bilgi paylaşmadı.
ALOSBİ gibi katma değeri tartışılmayacak bir kuruluşun bölge halkına katkı sağlayacak böyle bir proje hakkında Aliağalıların ve basınının bilgilendirilmemesi dikkatleri çekti.