B Sınıfı Ehliyet Sahipleri 125 cc Motosiklet Kullanabilir mi?

Sürücü Kursu Sahibi Engin Akarsu Uyarıyor: B Sınıfı Ehliyet ile 125 cc Motosiklet Kullanmak İçin Şartlar Var!

B Sınıfı Ehliyet Sahipleri 125 cc Motosiklet Kullanabilir mi?
Editör: Aliağa Medya
21 Mayıs 2024 - 23:20
Aliağa Sürücü Kursu sahibi Engin Akarsu, 2024 yılında yürürlüğe giren yeni düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerinin belirli şartları sağlayarak 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabileceklerini açıkladı.

10 Şubat 2024 tarihinde yürürlüğe giren yeni yönetmelikle, B ve üzeri sınıf sürücü belgesine sahip olan vatandaşlar, belirli şartları sağlayarak 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabilecek. Aliağa Sürücü Kursu sahibi Engin Akarsu, bu konuda bazı vatandaşların gerekli şartları yerine getirmeden 125 cc motosiklet kullanması sonucunda trafik cezası yazıldığını  belirterek sürücülere uyarıda bulundu. “10 Şubat 2024 tarihli ve 32456 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre B ve üzeri sınıf sürücü belgesine sahip olan vatandaşlar herhangi bir harç ödemeden ve sürücü belgelerini değiştirmeye gerek kalmadan sisteme işlenen şerh ile ticari faaliyette kullanılan motorlar hariç 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek.” Dedi

B Sınıfı Ehliyet ile 125 cc Motor Kullanabilmek İçin Gerekli Şartların neler olduğunu   açıklayan  Aliağa Sürücü Kursu  sahibi Engin Akarsu  şunları söyledi 
  "Bildiğiniz  üzere  sürücü Belgesi olan vatandaşlarımız 50 cc kadar motosiklet süre biliyorlardı.  B Sınıfı Ehliyet ile 125 cc Motor Kullanabilmek İçin   belirli bir şartlar getirildi .Bu şartlar En az 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Motosiklet kullanmak için gerekli sağlık şartlarını taşımak. Son 5 yıl içinde B sınıfı ehliyetin herhangi bir sebeple geçici veya daimi olarak iptal edilmiş olmaması. Yukarıdaki şartları yerine getiren sürücüler, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşıyanlar için belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlamalı ve uygulama sınavında başarılı olması  gerekmektedir. Başarılı olunması halinde A1 sınıfı  sürücü belgesi ile kullanılabilen, ticari faaliyetlerde kullanılan motosikletler dışındaki tüm motosikletler B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilecektir". ifadelerini kullandı.

Öte yandan  Aliağa Sürücü Kursu  sahibi Engin Akarsu  Elektrikli motosikletlerin kullanıcılarınındı  sürücü belgesi  olmak zorunda olduğunu .Hiç bir sürücü belgesi olmayanların bu taşıtlarını sürdükleri takdirde  2918  sayılı Karayolları Trafik Kanun gereği trafik ekiplerince  işlerin yapıldığını dile getirdi.