Ziya Dalkılıç

Ziya Dalkılıç


Şehit Özel Harekat Polis Memuru Ömür Erbay

11 Eylül 2022 - 02:51


Değerli okurlar. 19.01.2016 Salı günü Şırnak İlimizin İlçesi olan Cizre’de pkk’lı teröristler ile girdiği çatışmada Şehit olan Polis Özel Harekat Memurumuz Ömür Erbay’ı rahmet ile anıp tanımaya ne dersiniz?

Şehit Özel Harekat Polisi Ömür Erbay Bayburt’un merkez ilçesine bağlı Arpalı beldesinde soğuk bir Şubat ayı, Çarşamba günü Turgut ve Neşe çiftinden dünya’ya gelir. (11.02.1987)
Çiftçi bir ailenin 4 Kardeşinden biri olan Ömür İlk ve Orta Okulu Arpalı kasabasında okur, Lise öğrenimi Bayburt Lisesinde tamamlar ve İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksel Okulunu bitirerek 2009 yılında mezun olur. Erbay evli ve bir çocuk babasıdır.


İlk görevi Polis Çevik Kuvvet olan Şehit Ömür Erbay Annesi Neşe Erbay’ın rızasını da alarak Polis Özel Harekat’a katılır, İlk görev yeri Iğdır Özel Harekat Şube Müdürlüğünde destanlar yazan Ömür akabinde Erzurum Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görevine devam eder.  

2015-2016 yıllarında ‘’Hendek’’ Operasyonları devam ederken Şırnak İlimizin Merkezi ile birlikte Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde 2015 yılının ikinci yarısından sonra teröristlerin özyönetim talepleri sonucu ile başlayan, Güvenlik Güçlerimiz ve pkk, ydg-h ve yps’li teröristler arasında devam eden çatışmalara destek olmak için (Gönüllü olarak) 13.12.2015 tarihinde Şırnak/Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevlendirilir.

Şehit Polis Özel Harekat Memurumuz Ömür Erbay 10 kişiden oluşan timde amirlik yaparken bir çok kahramanlığa tim arkadaşları ile imza atar.

Annesi Neşe Hanım’ın anlatımı ile Ömür Erbay Operasyonlara katılmadan önce Ata Evine gelerek sılayı rahim yapar ve annesi Neşe Hanım'a: ‘’Anne ben göreve gideceğim’’ diyerek bilgi verir, Neşe Hanım Ömür’ün şark görevini tamamladığını bildiği için ‘’Senin zorunluluğun yoktu oğlum’’ der. (Ömür Cizre de görev aldığını Neşe Hanımın sağlık sorunları sebebi ile kendisine söylemez) Şehit Polis Memurumuz Ömür Erbay ‘’Bu göreve gitmem lazım anne’’ der. Evden ayrılırken ‘’Anne Hakkını Helal et’’ diyerek Ata evinden ayrılır.

19.01.2016 tarihi devam eden çatışmalarda Cudi Mahallesi Zaman Sokak'da pkk’lı teröristlerin kurduğu pusuda ağır yaralanarak kaldırıldığı  hastanede Şehitler Mertebesine ulaşır.
           
Yazımı Büyük Şairlerimizden Merhum  Hüseyin Nihal Atsızın ‘’Kahramanlık’’ şiirinden şu dörtlük ile bitirirken; Başta Şehit Özel Harekat Polisi Ömür Erbay, J.Asb.Çvş Halil Türkoğlu ve Terörle Mücadelede Şehit olmuş tüm Kahraman Dava arkadaşlarımı rahmet, minnet ve Fatihalar ile anıyor, Gazilerimize Allah(cc)’nın Şafi ismi hürmetine şifalar diliyorum.


‘’Vatan Sağ Olsun’’

Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından
Koşar adım gitmeli onların arkasından.
Kahramanlık; içerek acı ölüm tasından
İleriye atılmak ve sonra dönmemektir.


Hüseyin Nihal Atsız (Ruh Adam)