Ziya Dalkılıç

Ziya Dalkılıç


Ali Metin TOKDEMİR Kimdir???

06 Aralık 2023 - 01:27

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Merhum Ali Metin Tokdemir, ölüm yıl dönümünün sene-i devriyesinde Aliağa Ülkü Ocaklarınca anılıyor.

Ölüm yıl dönümü olması münasabeti ile Ali Metin Tokdemir’i tanımayan Aliağalılar hakkında detaylı bilgiler edinmek için internet üzerinden “Ali Metin Tokdemir kimdir?’’ sorusunun yanıt arıyor. Peki, Ali Metin Tokdemir kimdir?

21 Haziran 1959 yılında Gümüşhane İlimizin Kelkit ilçesinde Fatma ve Muhlis çiftinin oğlu olarak dünya ya gelen Tokdemir, İlk ve ortaokul öğrenimlerini memleketimizin çeşitli il ve ilçelerinde tamamlayarak Eskişehir İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde yüksel tahsilini tamamlamıştır. 

Yüksek tahsilini sürdürürkek ve sonrasında Ülkücü Kuruluşların çeşitli kademelerinde yer almış, sırası ile Ülkücü Gençlik Derneği Yöneticiliği, Ülkü Yolu Dernek Yöneticiliği, Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Merhum Alparslan Türkeş tarafından Ülkü Ocakları Genel Başkanlığına atanmış; görevlerini laikıyla yerine getirerek Türk Milletine büyük hizmetlerde bulunmuştur.

Yanı sıra; Yeni Düşünce, Ortadoğu, Milliyetçi Çizgi ve Hergün gazetelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve Yazarlık yapmış, Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye, Batılılaşma Çabaları ve Günümüz isminde iki eser kaleme almıştır.

Ömrünün baharında Türk Gençliği için eğitim seferberliği başlatan Tokdemir Türk Dünyasının çeşitli bölgelerinde semilerler düzenlemiş, Türk Cihan Hakimiyeti Mekrüfesini aşılamıştır.

Türk Milletini müreffeh yarınlara taşımak yolunda, Türk-İslam Ülküsünü bayrak edinen Tokdemir; Ülkücülerde cisimleşen yüksek Türk Ahlakını bünyesinde barındıran, taraflı tarafsız her kesimin imrenerek baktığı, örnek ve müntaz bir kişiliktir.

1995 seçimlerinde MHP listesinden Gümüşhane Milletvekili adayı olmuşsada Ankara’ya gitmek üzere Gümüşhane’den Trabzon Hava Limanına giderken Trabzon Maçka yakınlarında elim bir tırafik kazası geçirmiş yapılan tüm müdahalelere rağmen 8 Aralık 1995 tarihi mübarek Recep ayı, Cuma günü saat 15:15 sularında henüz 36 yaşındayken Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi Gümüşhane Kelkit İlçe Merzarlığına defnedilerek ebediyete uğurlanmıştır.

Ömrünü Nizam-ı Alem ve İla’yi Kelimetullah davası uğrunda karış karış gezdiği Anadolu toprağına, İslamı Ayet Ayet Türklüğü Nakış Nakış işlemek için derviş Yunus misali her dem hakkı haykıran, ‘’Ülkücülük bazen; evinin bir köşesine çekilip, lekesiz ve onurlu bir şekikde yaşamaktır’’ diyerek, fikirleri ve eylemleri ile ömrünü Türk milletine adayan, ''Ahde vefasızlık, imansızlıktır'' diyerel Vefanın önemini vurğulayan, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Merhum Ali Metin Tokdemir’i rahmet, minnet ve dualarla anıyorum.

Aziz Tin’in Şad, mekanın Uçmağ olsun!