Ziya Dalkılıç

Ziya Dalkılıç


9 Eylül ruhuyla 14 Mayıs da mücadeleye devam İzmir!

27 Nisan 2023 - 18:24

İzmirliyiz, hepimiz!
İzmir de yaşıyor, İzmir de büyüyor ve İzmir de ölüyoruz.

Sevdiklerimizin cenazelerini İzmir’e gömüyor toprağın üzerindeki geleceğimizi toprağın altındaki geçmişimizden emanet alıyoruz.
Güzel İzmir, Vakurlu İzmir, Şerefli İzmir!
Emir Çaka Bey’in 1081’de fed ettiği, Atatürk’ün annesini emanet ettiği İzmir!
Hasan Tahsinlerin, Yüzbaşı Fikret Yüzaltıların Şehri İzmir!
Tarihine düzinelerce medeniyet sığdırmış, Türk yurdu olarak kalmış İzmir!
Bu kötülükler sana revamı?
Evlerin beton tabutlar olduğu, yolların köstebek yuvalarına eş değer geldiği, sokaklarında Yasemin, Nergis kokuları yerine atık kokularının burun direği çatlattığı, toplu taşıma araçlarının itildiği, tiren raylarında bozulan ulaşım araçları yüzünden yüründüğü, denizinde balıklar yerine pisliklerin yüzdüğü İzmir! Sana bunlar revamı?
Bölücülerin, lgbt’lilerin, fetocuların ve her türlü marjinalliğin baş üstünde tutulup, darbecilerin kollandığı; Milliyetçilerin, Atatürkçülerin, Ulusalcıların görmezden gelindiği İzmir!
Sokaklarına, Mahallelerine ve Önemli bölgelerine Türk İslam ve Atatürk düşmanı, binlerce İzmirlinin katili olan milletlerin ecdadının ismin verildiği İzmir! Sana bunlar revamı?
Fethi Sekin’in kanıyla rengini tamamlayan Bayrağımızı değiştirmek isteyip Eyalet hayalleri kurulan, Atatürk’ün 30 Aralık 1925 tarihinde 701 Sayılı kanunla çıkardığı paramızın değiştirilmek istendiği İzmir!
‘’hiçbir şeye gerek yok, ceketimi koysam kazanırım’’ mantığı ile uçuruma sürüklenen İzmir! Bunlar sana revamı?
Fetocuların, Pagoscuların, Pkklıların, Avrupa sevdalılarının, bölünme taraftarlarının, Milletvekili adayı olduğu İzmir.
Sana bunları reva görenlere, seni maşa olarak değerlendirenlere, sıtma olmanda sorun yok diyenlere, her şeyini senin üzerinden kazanıp seni itibarsızlaştıranlara 14 Mayıs da cevabını verecek olan İzmir!
İzmir için 9 Eylül ruhuyla 14 Mayıs da mücadeleye devam İzmir!