Vatan Partisi Aliağa İlçe Teşkilatından  19 Mayıs çağrısı

  Vatan Partisi Aliağa  İlçe başkanlığından  19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılında da bütün Aliağalı  vatandaşları saat 19’.19  de alkışlarla balkonlarda kutlamaya davet etti.

Vatan Partisi Aliağa İlçe Teşkilatından  19 Mayıs çağrısı
Editör: Aliağa Medya
19 Mayıs 2020 - 15:08
  Vatan Partisi Aliağa  İlçe başkanlığından  19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılında da bütün  vatandaşları saat 19’.19  de alkışlarla balkonlarda kutlamaya davet etti.
19 Mayıs "Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Vatan Partisi Aliağa  İlçe Başkanı Hasan Şahin bir mesaj yayımladı .
Hasan Şahin'ın açıklamaları şöyle;”Büyük Atatürk’ün Düveli Muazzama’ya karşı isyan ateşini yakmak, doğuda bir direniş ve dayanak üssü kurarak batıda düşmanı yenmek hedefiyle Samsun’a çıkışının 101’nci yılını, Türk Milleti gene dört bir yandan ülkesinin üzerine çöken iç ve dış düşmanlarla karşı karşıya olduğu şartlarda kutluyoruz.
Atatürk, bize 19 Mayıs 1919 eylemini iki sözcükle özetlemiştir:
“Asi olduk.”
19 Mayıs 1919’da bir isyan başlamıştır.
O isyan, İstanbul’daki İngiliz güdümlü hükümeti yıkmış ve Ankara’da devrimci milli bir hükümet kurmuştur.
Ankara’da o Anadolu hükümeti kurulmasa, milletin gücünü kim seferber edecek, Orduyu kim örgütleyecek, İstiklâl Savaşını kim zafere götürecekti!
Mesele, öncü partinin Müdafaai Hukuk adıyla teşkilatlanması ve o öncünün hükümet kurmasıydı. Biz, 1914’te Cihan Harbiyle başlayan Kurtuluş Savaşımızı, ikinci aşamada bir devrimle padişah hükümetini yıkarak zafere ulaştırdık.
Bu duygularla yine 19 Mayıs ruhuyla kararlı örgütlü bir şekilde, üreten ve birleşen Türkiye’yeyi mutlaka kuracağız.
Vatan Partisi olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılında bütün vatandaşlarımızı saat 19.19’da balkonlara çıkarak bayramı alkışlarla kutlamaya davet ediyoruz. Vatan Savunmasında ve salgınla mücadelede 101 yıl önce olduğu gibi bugün de kararlı olduğumuzu bütün dünyaya gösterelim
Büyük Milletimizin  19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 101’nci yılını kutlu olsun!