Ulu; "Bugünlere model yarınlara ışık olsun"

Emek, demokrasi ve barış mücadelesinin simge isimlerinden Dikili'nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve yoldaşlarının olağanüstü serüveninin anlatıldığı "Komünist Osman" belgeseli, Aliağalılarla buluştu.

Ulu; "Bugünlere model yarınlara ışık olsun"
Editör: Aliağa Medya
16 Ekim 2023 - 23:17

DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Başkanı Sabahattin Yeşiltepe ev sahipliğinde gerçekleştirilen belgesel film gösterimine, Emek İzmir İl Başkanı Emine Uyar, CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, Aliağa DİSK Emekli-Sen Şube Başkanı Osman Durmaz, Eğitim-Sen Temsilcisi Yalçın Aydın, DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilci Yardımcısı Levent Taşkın, Alevi Kültür Derneği Başkanı Celal Süslü ve vatandaşlar katıldı.

GEÇMİŞİMİZE BAKARAK GELECEĞİMİZE YÖN ÇİZMELİYİZ

 

Film gösterimi öncesi konuşan DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Başkanı Sabahattin Yeşiltepe; “Öncelikle emekten, demokrasiden, barıştan yana tüm dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Yönetmenliğini gazeteci dostumuz Gökmen Ulu’nun yaptığı bu belgesel filmin galasını İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde ilk seyrettiğimde, belgeselin mutlaka Bakırçay’da da gösterilmesi gerektiğini düşünmüştüm. Bakırçay Osman Özgüven ile bir mihenk taşıdır. Biz geçmişimize bakarak geleceğimize yön çizmeliyiz. Bu bizim için çok önemli. Çünkü Bakırçay’da özellikle 2014 sonrası adeta yaprak kımıldamıyor. Seçilen belediye başkanları halkı ile ilgilenmiyor, çevresine bakmıyor. Biz yıllar önce Bakırçay’da olduğu gibi güçlü başkanlarla tekra

BİR ÖRNEK GÖSTERİYORUZ

Gösterim sonrası konuşan belgeselin yönetmeni Gökmen Ulu ise; “Bugün bu yörenin bir evladı olarak burada bulunmaktan kıvanç ve sevinç duyuyorum. Sabahattin Yeşiltepe’nin de belirttiği gibi hayat ileriye doğru yaşanır geriye doğru anlaşılır. O nedenle biz yaşanan çağın tanığı, toplumun hafızası gazeteciler olarak, yaşadığımız bu dönemin unutulmamasını bilinmesini istedik. Bugünlere model yarınlara ışık olsun. Bugünlerde yenilenme, yapısal değişim tartışmaları çokça yaşanıyor. Bizde işte örnek gösteriyoruz. Tarihimizde bu var. Bu çok değerli bir pratik. Çok önemli bir deneyim. Yeniden öze dönüş ve o kimlikle, o felsefeyle arzu edinilen Türkiye’yi yeniden geri getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz” dedi.
Etkinliğin onur konuğu olan Osman özgüven ise; “Hepinize teşekkür ederim. Çok fazla söylenecek bir şey kalmadı. Belgesel her şeyi anlatıyor. Ancak şunu eklemeliyim. Bizler düşüncelerimiz ne olursa olsun, birleşmeliyiz ve faşist iktidarlardan kurtulmanın yollarını hep birlikte aramalıyız” dedi.
Etkinlik sonrası katılımlarından dolayı Osman Özgüven’e DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, belgeselin yönetmeni gazeteci-yazar Gökmen Ulu’ya Aliağa DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Osman Durmaz, belgeselin yapımcısı gazeteci Oben Ulu’ya CHP Aliağa İlçe Sekreteri Canan Özgür tarafından birer plaket takdim edildi.

KOMÜNİST OSMAN BELGESELİ

Yönetmen koltuğunda Gökmen Ulu’nun yer aldığı, yapımcılığını ise Ajans Bakırçay'ın üslendiği “Komünist Osman” belgeselinin anlatıcıları arasında siyasetçiler, hukukçular, çevreciler, işçiler ve yurttaşların yanı sıra ünlü sanatçılar Zülfü Livaneli, Genco Erkal, Rutkay Aziz, Suavi, Cahit Berkay, Orhan Aydın da yer alıyor.