Tunç Soyer'den İzmirlilere müjde: 120 dakika ücretsiz aktarma geliyor!

Tunç Soyer'den İzmirlilere müjde: 120 dakika ücretsiz aktarma geliyor!
Editör: Aliağa Medya
17 Şubat 2024 - 13:02
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İzmirlilere müjdeli haberi verdi. Soyer, raylı sistem yatırımları ve ESHOT filosuna katılan yeni otobüsler sayesinde 120 dakika ücretsiz aktarma uygulamasının Mart ayından itibaren geçerli olacağını duyurdu.

Soyer'in Paylaşımı
Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili İzmirliler, size bir müjdem var. Gerçekleştirdiğimiz raylı sistem yatırımları ve aldığımız yeni otobüsler sayesinde 90 değil, 120 dakika ücretsiz aktarma için çalışmaları tamamladık. Uygulama Mart ayından itibaren başlayacak."

Daha Kolay ve Ekonomik Ulaşım
İzmir’de ulaşımda uygulanan 90 dakika boyunca ücretsiz aktarma sistemi 2020 yılında değişmiş süre 120 dakikaya çıkmış fakat sonraki binişler kademeli olarak  ücretlendirilmişti. 31 Mart yerel seçimlerine giderken CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye  Başkanı olarak aday gösterdiği Cemil Tugay ve Cumhur İttifakı’nın AK Partili Adayı Hamza Dağ ’90 dakika’ uygulamasını geri getireceklerini açıklamış
120 dakika ücretsiz aktarma uygulaması, İzmirlilerin şehir içi ulaşımını daha kolay ve daha ekonomik hale getirecek. Bu sayede, İzmirliler daha az ücret ödeyerek daha fazla yere gidebilecekler.