TÜGİAD Ege'de 5. Olağan Genel Kurul yapıldı: TÜGİAD Ege Durmuş ile devam dedi

TÜGİAD Ege Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu Toplantısı SwissOtel Büyük Efes İzmir’de yapıldı. Mevcut başkan Melih Sebastien Durmuş’un tek liste olarak katıldığı ve oybirliği ile tekrar başkan seçildiği genel kurul toplantısının divan başkanlığını TÜGİAD Ege Şubesi Onursal Üyesi Serdar Gökhan Arıkan yaparken, katip üyeler ise yine TÜGİAD Ege Şubesi Onursal Üyeleri Nihat Baç ve Hüseyin Canpolat oldu.

TÜGİAD Ege'de 5. Olağan Genel Kurul yapıldı: TÜGİAD Ege Durmuş ile devam dedi
Editör: Aliağa Medya
11 Mart 2021 - 21:25
TÜGİAD Ege Şubesi Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan TÜGİAD Ege Şube Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş, TÜGİAD Ege Şubesi üyelerinin teveccühü ile tekrar başkanlık görevine getirilmesinden dolayı tüm genel kurul üyelerine teşekkür etti. Pandemi nedeniyle altı ay gecikmeli genel kurulu yapabildiklerini söyleyen Durmuş, “Yine de bu genel kurulu yapabilmekten dolayı mutluyuz. Sizlerin güvenine layık olmaya devam edeceğim” dedi.
TÜGİAD’ın, temellerinin 1986 yılında atıldığını ve geçmiş 35 yılına, sayısız başarıyı ve ilkleri sığdırdığını söyleyen Durmuş, “TÜGİAD sektörünün önde gelen yöneticilerini, girişimcilerini ve profesyonellerini bir araya getirmiş, genç iş dünyasının sesi olmuş, ülkesine değer katan ve ülkesini uluslararası arenada temsil eden öncü bir sivil toplum kuruluşudur” diye konuştu.
“Hedefe yürümeye devam edeceğiz”
14 aylık görev süresi içerisinde birçok protokol ziyareti, üye iş yeri ziyaretleri, yönetim kurulu toplantıları, happy hour etkinlikleri, yardım kampanyaları ve çok kıymetli konuşmacıların olduğu birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini vurgulayan Durmuş, “Yeni dönemde de tüm bu faaliyetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Hedefim bizden sonra gelen yöneticilere daha güçlü bir TÜGİAD Ege Şubesi devretmek” dedi.
Yeni dönemde üç başlığa önem vereceklerini belirten Durmuş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yeni dönemde 3 önemli hedefi gerçekleştirmek için çalışacağız. Birincisi üye sayısını artırmak ve üyeler arası iletişimi ve ticareti geliştirmek için çalışacağız, ikincisi derneğimizi mali anlamda güçlendirmek ve 8. dönem yönetim kuruluna borçsuz ve mevduatı olan bir durumda bırakmak için çalışacağız, son olarak da bölgemizde ses getiren etkinlikler yapmak için çalışacağız. Güveniniz için teşekkür ediyorum”
Konuşmaların ardından TÜGİAD Ege Şubesi’ne katılan yeni üyeler genel kurulda tanıtılarak birer katılım plaketi verildi.
Yeni ve dinamik yönetim
TÜGİAD Ege Şubesi’nin yeni yönetimi ve denetleme kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:
Melih Sebastien Durmuş, Engin Korkmaz, Mustafa Yenice, Gürkan Üstünkar, Artun Şeber, Erkan Kahya, Sefa Şahin, Hüseyin Yılmaz, Serap Köprülü Ayar,Murat Erikoğlu, Eray Şohoğlu, Yankı Minareci, Ömer Erdemir, Halil Duran, Aysu Bilgin Çeçen, Osman Murat Ayaydın, Derya Akçakaya, Alparslan Bektaş, Bilgehan Salih Narlı, Semih Durmuş, Baki Gökşen Demirel, Taner Akçınar, Murat Yazıcılar, Eren Çağlar Niron.

TÜGİAD hakkında
1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.
Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.
G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir.
1993 Yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temsilciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.
Türkiye genelinde 115'i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profili ile ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.
Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.
Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.