Elektrik Tedarikçi Değişiminde Doğru Olmayan Endişeler…

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (“EPDK”) 2021 yılı başında yapmış olduğu düzenlemelerle yıllık 1.200 kWh ve üzeri elektrik tüketimi olan tüketiciler, Serbest Tüketici olma hakkını elde etti. Ancak elektrik tedarikçi değişikliği yapmayı düşünen tüketicilerin, bu değişiklik sonucunda sayaç değişikliği, elektrik kesintisi, elektrik arızası, sayacın okunmaması gibi birtakım endişeleri bulunuyor. Peki bu endişelerin doğruluk payı var mı?

Editör: Aliağa Medya
11 Mart 2021 - 18:29
Serbest tüketici hakkını elde etmiş olan Ticarethane, Sanayi ve Tarımsal Sulama abone grubu tüketiciler, üretim ve işletme maliyetlerini düşürmek için pek çok yönteme başvuruyor, her konuda nasıl tasarruf sağlayabileceklerini araştırıyorlar. İşletmelerin, üretim ve işletme maliyeti kalemleri arasında önemli bir yeri olan elektrik faturasından tasarruf edebilmeleri mümkün ancak mevcut elektrik tedarik şirketini değiştirdiklerinde birtakım sorunlarla karşılaşma endişeleri var. Nedir bu endişeler ve bu endişelerin doğruluk payı var mı?
Ekvator Enerji Genel Müdürü Yaşar Baydaş bu konuya şu şekilde açıklık getiriyor: “Elektrik tedarikçi değişikliği, serbest tüketici ya da serbest tüketici adayı olan her tüketicinin en tabii hakkıdır. Bu hakkı devlet yasal düzenlemelerle ilgili tüketicilere sunmaktadır. Türkiye’nin neresinde olursa olsun Elektrik tedarikçisini değiştiren tüketicisinin, herhangi bir sebeple geçiş aşamasında ve sonrasında elektriği kesilmez! Elektrik alt yapısında teknik ve fiziksel olarak herhangi bir değişikliğe ihtiyaç duyulmaz! Elektrik sayacı değişmez! Hali hazırda hizmet aldığı tedarik şirketinden ayrılması için herhangi bir şube veya herhangi bir müdürlüğe giderek abonelik iptali yaptırmasına gerek kalmaz! Sayaçların okunması, elektrik arızası, elektrik kesintisi ve diğer altyapı hizmetleri konularında değişiklik yaşanmaz, bu hizmetler hali hazırda bölgede hizmet veren elektrik dağıtım şirketi tarafından aynı kalitede verilmesi zorunludur! Tedarikçi değişikliği sonrasında herhangi bir kısıtlama ve değişiklik olmadan bu hizmetlerin devamı yasal zorunluluktur. Tedarikçisini değiştiren tüketicilerin aldıkları elektrik enerjisinin kalitesinde, gücünde, akım şiddetinde herhangi bir değişiklik yaşanmaz! Elektrik tedarikçi değişikliğinde tüketiciye bu gibi sorunların yaşanacağı bilgisini veren şirketler hakkında tüketicilerin EPDK’ya başvurarak şikayetlerini dile getirmeleri gerekmektedir. Biz Ekvator Enerji olarak bu tür yanlış bilgilerin yayılmasına engel olmak adına müşterilerimizi bilgilendiriyoruz. Tedarikçi değişikliği sebebiyle haksız şekilde sorun yaşayan müşterilerimizin mağduriyetlerini önlemek için yanlarında duruyoruz, yanlarında durmaya devam edeceğiz.”