TMVFL MİLLİ KARMA 1 – ROMANYA MİLLİ KARMA 2

VFL VE ROMANYA MASTERLER VETERANLAR MİLLİ KARMALARI FOÇADA KARŞILAŞTI

TMVFL MİLLİ KARMA 1 – ROMANYA MİLLİ KARMA 2
Editör: Aliağa Medya
07 Eylül 2020 - 08:54
Türkiye Masterler ve Veteranlar Federasyonu Ligi (TMVFL) Milli Karması ile Romanya Masterler Veteranlar Milli Karması İzmir’in Foça İlçesi’nde karşılaştı. TMVFL Milli Karması’nda Maçka ve Foça Belediye Başkanları’da yer aldı. Türkiye ve Romanya profesyonel liglerinde mücadele etmiş, milli takımlarda yer almış yıldız oyunculardan kurulu konuk Romanya Milli karması maçı 2- 1 kazandı.
Karşılaşma (5 Eylül 2020 Cumartesi günü Saat 16.00’da) Foça Bağarası 80.nci Yıl Sahası’nda oynandı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sık sık maçın Covid -19 önlemleri altında yapıldığını anons etti ve görevliler dışında kimsenin tribünlerde ve saha çevresinde toplanmasına izin vermedi.
GENÇLERE TAŞ ÇIKARTTILAR
Profesyone lig tecrübeli 40 yaş üzeri oyunculardan kurulu iki takım futbolcuları, oynadıkları oyun ve attıkları gollerle gençlere adeta taş çıkarttılar. Sporda sürekliliğin, sağlıklı kalmak için ne kadar önemli olduğunun örneklerini veririken, futbolun inceliklerini de sergilediler. Romanya’nın golünü her iki yarıda birer tane olmak üzere milli santrfor Stefan Ciobann, TMVFL Milli Karma’nın golünü kullandığı harika serbest vuruşla Serkan Tanrıseven kaydetti. Maç dostluk ve kardeşlik görüntüleriyle tamamlandı.
CARABAS VE FRASİNEANU’LU ROMANYA
Romanya Milli Karması nın kafile başkanlığını Galatatasaray’ın eski ünlü oyuncusu ve teknik direktörü George Hagi’nin yardımcısı ve tercümanı (Türk asıllı Romanya vatandaşı) Niyazi Yurtsever yaptı. Romanya profesyonel lig takımlarında ve Milli takımda yer almış oyuncuların yanısıra Türkiye Süper Ligindebaşarılı sezonlar yaşayan Ankaragücü’nün eski oyuncusu Stelian Carabas ve Bursaspor’un eski oyuncusu Cornel Frasineanu ‘da Romanya Milli Karması formasıyla sahaya çıktı.
Niyazi Yurtsever; Romanya da ve Türkiye’de oynamış ünlü futbolculardan oluşan bir ekiple güzel bir dostluk maçı için Türkiye’ye geldiklerini söyledi.
Bursa’da çok sevildiğini ve oynadığı zamanları hiçbir zaman unutmadığını vurgulayan Cornel Frasineanu; “ Bursaspor’un çok fanatik seyircisi vardı. Orada çok sevildim. Her zaman gönlüm onlardan yana. Bulundukları ligde onlara başarılar diliyorum. “ dedi.
Stelia Carabas ise; oynadığı dönemde Ankaragücü’nün iyi bir takım olduğunu ve Avrupa Kupaları’nda oynadıklarını hatırlattı. Stelia Carabas ; “Üzerinden yıllar geçti. Yaşlandık. Ama futbolu bırakmadık. Devam etmeye çalışıyoruz. Son yıllarda her yıl Türkiye’ye gelmeye başladık. İlk defa oluşturduğumuz Romanya Milli Karması olarak çok güzel ağırladılar bizi. Teşekkür ederiz. Çoğu futbolcu futbolu bıraktıktan sonra sporu bırakıyor. İnsanlar bilsin ki 40 yaşından sonra da spor yapılabilir, futbol oynanabilir. Futbol unutulmuyor. Her zaman seviliyor. “ dedi.
PANDEMİ ÖNLEMLERİYLE ULUSLARARASI BİR ETKİNLİK
TMVFL Başkanı Kenan Gürsu pandemi döneminde zorluklara rağmen böyle bir organizasyonu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kenan Gürsu; “Pandemi önlemlerini alarak bu organizasyonu yaptık. Sahada (görüdğünüz gibi) seyirci ve taraftar yok. Amacımız Avrupa’da da dostluk ve kardeşlikleri pekiştirmek. Sağ olsun Romanya takımı böyle bir dönemde Romanya’dan kalkıp geldi. Master Veteran futbolunu gücümüz yettiğince uluslararası platforma taşımaya çalışıyoruz. Bu yıl 2 tane 8, bir tane 4 takımlı ululararası turnuvamız olacaktı. Maalesef pandemi dolayısıyla erteledik. Hem takımlarımız hem milli karma ile uluslar arası düzeyde başarılı işler yapmaya çalışıyoruz. Takımlarımıza başarılar diliyorum. “dedi.
MAÇKA VE FOÇA BELEDİYE BAŞKANLARITMVFL MİLLİ KARMASINDA
TMVFL Milli Karması’nda Trabzon’un Maçka İlçesi’nin Belediye Başkanı Ak Parti’li Koray Koçhan ile İzmir’in Foça İlçesi’nin Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz’de yer aldı. Koray Koçhan; Doğu Karadeniz’in turizm kenti Maçka’dan, Ege’nin turizm kenti Foça’ya milli formayı taşıyarak gelmekten çok mutlu olduğunu söyledi. Koray Koçhan; “Benim için Foça’da olmak, Ege’nin bir turizm kentinde olmak, Doğu Karadeniz’in de bir turizm kenti olan Maçka’dan gelmek ayrı bir mutluluk, güzellik. Sağolsun başkanımız bizi çok güzel ağırladı. Bizde onları Maçka’da ağırlamaktan mutluluk duyacağız. İnsanlığın ve dostluğun pekiştiği, kaynaştığı güzel bir ortam var. “dedi.
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de diğer takım arkadaşları ve Maçka Belediye Başkanı ile birlikte milli formayı giymenin keyfini ve gururunu yaşadığını söyledi. Fatih Gürbüz; “Koray başkanla Milli takımda ay yıldızlı bayraklı formamızı onurla keyifle taşıyoruz. Güzel organizasyonlar oluyor.İki ülke arasındaki ilişkiler pekişiyor. Sadece futbolda değil önümüzdeki aylarda plaj futbolu ve plaj voleybolu dahil Avrupa bazında organizasyonlarımız olacak. “dedi.
Dostluk, kardeşik duygularının öne çıktığı ve fair play ilkelerinin her iki takımca özenle uygulandığı maç sonrası takımlar yörenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
Seyfi GÜL