Oyun sektörünün kalbi 89. İEF'de attı

Girişimci gençler ödüllerini aldı

Oyun sektörünün kalbi 89. İEF'de attı
Editör: Aliağa Medya
07 Eylül 2020 - 08:49
zmir’de düzenlenen Türkiye’nin en büyük oyun girişimciliği yarışması “Next Game Startup”ın kazananları belli oldu. 31 şehirden 250’den fazla girişimcinin katıldığı yarışmada birinciliği Team Untested, ikinciliği Pyramid Games, üçüncülüğü 8art Game Studio takımları aldı. Ödül kazanan gençleri tebrik eden Başkan Soyer, bu yarışmanın tüm dünyada hızla büyüyen oyun sektöründe başarılı girişimcilerin dünyaya açılması için önemli bir fırsat yarattığını söyledi.
Intel ESL Gaming Fest 2020 kapsamında genç girişimcileri desteklemeyi ve yeni fikirlerin önünü açmayı hedefleyen oyun girişimciliği yarışmasının kazananları 89. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) ve ESL Türkiye iş birliğinde yapılan oyun girişimciliği yarışması Next Game Startup’ta finale kalan 10 takım İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde jüri önünde oyunlarının tanıtımını yaptı. 3 saat süren finalde birincilik ödülü Team Untested, ikincilik ödülü Pyramid Games, üçüncülük ödülü 8art Game Studio takımlarının oldu.
Başkan Soyer: “Oyun sektöründeki yerimizi üst sıralara taşımalıyız”
Birincilik ödülünü veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, törende yaptığı konuşmada bu yarışmanın gençlerin, başarılı girişimcilerin dünyaya açılması için önemli bir fırsat yarattığını belirtti. Oyun sektörünün büyük bir hızla büyüdüğüne ve spor endüstrisinin ardından en büyük ikinci eğlence endüstrisi haline geldiğine değinen Başkan Soyer, “Tüm dünyada birçok sektörün ciddi kayıplar yaşadığı pandemi sürecinde oyun endüstrisi etkileyici bir büyüme gösterdi. Ülkemizin oyun sektöründeki yerini daha yukarılara taşımaya çaba göstermeliyiz. Bu sektörün dünya çapında yarattığı fırsatları, mutlaka etkili şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Yeni fikirlerin ve iş modellerinin gelişebileceği ortamı yaratıp bu alana yapılacak yatırımlar ile ülkemize çok kıymetli katkılar sağlanacağına inanıyorum” dedi.
İzmir inovasyon ve girişimciliğin merkezi olacak
Yarışmaya katılan 92 ekipten finale kalan 10 tanesini İzmir’de ağırlamaktan gurur duyduklarını dile getiren Başkan Soyer, şunları söyledi: “Siz değerli girişimcileri geleceğin temsilcileri ve taşıyıcıları olarak görüyoruz. Belediyemiz tarih boyunca olduğu gibi İzmir’i inovasyon ve girişimcilik konusunda bir cazibe merkezi yapmanın çabası içerisinde. Tüm paydaşlarımızla birlikte geleceğe yön verecek fikirlerin tohumlarının İzmir’de atılmasını arzu ediyoruz. Bu yarışmanın da İzmir’de hedeflediğimiz bu ekosisteme önemli katkı sunduğunu düşünüyorum.”
Fuar İzmir’e Girişimcilik Merkezi geliyor
İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ise pandemi nedeniyle zor zamanlardan geçildiğine dikkat çekerek, “Geleceğimiz inovasyonda, girişimcilikte, yerelde. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZFAŞ olarak e-spora ve oyun girişimciliğine destek vermeye devam edeceğiz. Fuar İzmir alanındaki kulemizi oyun geliştirmek isteyen gençler için Girişimcilik Merkezi olarak dizayn ediyoruz” diye konuştu.
1 milyon 250 bin liralık ödülün sahibi oldular
Next Game Startup oyun girişimciliği yarışmasında dereceye giren ilk üç girişimciye İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 bin TL’lik nakit ödül verildi. Ayrıca yarışmada ilk ona giren girişimlere oFON tarafından 1 milyon TL'lik avans fonlaması desteği ve INTEL, ESL, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, Monster Notebook, Teknosa, Hepsiburada ve tüm iş ortakları tarafından sağlanacak hizmetlerle 200 bin TL proje desteği ile toplamda 1 milyon 250 bin TL değerinde destek sunuluyor. Ayrıca finalistler yatırımcılara kolayca ulaşabilme fırsatına sahip olacak.