Tekne ve yatlar İzmir'de görücüye çıkıyor

Tekne ve yatlar İzmir'de görücüye çıkıyor
Editör: Aliağa Medya
19 Mart 2024 - 00:30
İzmir, ikinci kez MAST - İzmir Boat Show Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 1-5 Mayıs arasında Fuarİzmir’de düzenlenencek fuarda, bu yıl yaklaşık 400 teknenin sergilenmesi beklenirken, ziyaretçi sayısının da 40 bine ulaşması hedefleniyor. 50 bin metrekarede düzenlenecek fuarın, yat-tekne sektörüne ve şehir ekonomisine ciddi katkı sağlaması bekleniyor.
 
MAST - İzmir Boat Show Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, 1-5 Mayıs tarihlerinde ikinci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. ED Fuarcılık ve İZFAŞ tarafından İzmir’de düzenlenecek fuarda, dünyaca ünlü tekne markaları, sektörün en büyük yerli üretici tekne firmaları, ekipman ve aksesuar firmaları, bir araya gelecek. Geçen yıl Almanya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne, İtalya’dan Macaristan’a kadar birçok ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından yerli, yabancı toplam 20 bin 540 kişinin ziyaret ettiği fuarı, bu yıl yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret etmesi beklenirken, fuar alanı da geçen yıla göre metrekare bazında yüzde 50 büyüdü. 50 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda yaklaşık 400 teknenin sergilenmesi hedefleniyor.
 
HEM SEKTÖRE HEM EKONOMİYE KATKI SAĞLANDI

Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) ile İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Dayanışma Derneği’nin (TEKİMDER) de destekçiler arasında yer aldığı fuarda boyları 3 metreden 16 metreye kadar değişen motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve son teknoloji botlar, ekipman ve aksesuarlarının sergileneceğini ifade eden ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan, İZFAŞ ile birlikte İzmir’de ikinci kez fuar düzenlemekten dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. İzmir'in lokasyonunun stratrejik olarak tekne ve yat sektörü için çok kıymetli olduğunu kaydeden Dilek Soydan, “Geçen yılki fuarımızda toplam değeri 500 milyon TL’yi bulan 250 tekne görücüye çıkmıştı. Tekne ve yat sektörü, fuar boyunca birçok anlaşmaya imza atarak, ekonomik anlamda hem sektöre hem de şehrin ekonomise çok ciddi değer kattı. Geçen yıl fuarda elde edilen başarı sonrası fuar alanımızı daha da büyütme kararı aldık. Şu ana kadar geçen yıl fuarımızda yer alan tüm firmalar yeniden katılacaklarını bildirdi. Geçen yıl fuarımızda yer almayan birçok firma da talepte bulundu. Fuarımızın bu yıl da tam dolulukla geçmesini hedefliyoruz.”dedi.
 
ÜRETİMDE İLK 3 ÜLKE ARASINDAYIZ

Geçen yıl fuara katılan firmalarda yerli-yabancı oranlarının yarı yarıya olduğuna hatırlatan ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Emel Yılmaz da, şunları söyledi: “Bu yıl da oranın benzer seviyelerde olacağını tahmin ediyoruz. Önceki yıllara göre yerli üreticilerin sayısının da arttığını söylemeliyiz. Bu durum üretim tarafında başarılı olduğumuzun da bir göstergesi. Türkiye şu anda üretim tarafında dünyada ilk 3 ülke arasında yer alıyor. Üretim tarafında çok ciddi bir iş gücüne sahibiz. Kaliteli üretim yapan üreticilerimiz, dünyanın birçok noktasından talep görüyor. Fuarlarda da bu talebi net bir şekilde görüyoruz. Düzenlediğimiz fuarlar sayesinde çok ciddi ticaret hacmi yaratılıyor. Geçen yıl İzmir’de düzenlediğimiz fuar da şehir ekonomisine ciddi katkı sağlamıştı. Bu yıl da benzer bir performans yakalanacağına inanıyoruz.”