Tarihi Güzelhisar'da Festival Havasında Keşkek Şenliği

Tarihi Güzelhisar'da Festival Havasında Keşkek Şenliği
Editör: Aliağa Medya
13 Mayıs 2024 - 03:39
Anadolu’nun birçok bölgesinde düğün ve bayramlarda misafir ağırlamak için yapılan keşkek geleneği Aliağa’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Güzelhisar Mahallesinde yaşatılmaya devam ediyor.

Bu yıl yıl 24’nciü  gerçekleştirilen ‘Güzelhisar Keşkek şenliğine başta Aliağa olmak üzere çevre ilçe, köy ve beldelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarihi Güzelhisar Mahallesi’ne akın eden vatandaşlar, bir yandan mahalle sakinleri tarafından yapılmış keşkeği tadarken bir yandan da güzel havanın tadını çıkardı. 

Okul Bahçesinde  Festival havasında geçen keşkek şenliğinde vatandaşlara Güzelhisar Mahalle Muhtarlığı ve mahalle sakinleri tarafından imece usulü ile yapılan keşkek ikramı yapıldı. Yoğun ilginin olduğu şenliğe Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney , Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, muhtarlar, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Demir, MHP Aliağa İlçe Başkanı Nuray Aydemir  ile vatandaşlar katıldı.
Yemek ikramının ardından Aliağa Yörükler Derneği Folklor ekibinin ve Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi halk oyunları grubunun gösterileri ve Aliağalı Şair Bahri Ar'ın şiirleri ile  Bestekar Abbas Tuncay’ın seslendirdiği  şarkılar   etkinliğe katılan vatandaşlar  tarafından beğeni kazandı .

Keşkek şenliğinin vatandaşlar arasında birlik ve beraberliği güçlendirdiğini ifade eden Güzelhisar Mahallesi Muhtarı Sehavet , “Mahallemizde, köy düğünlerinde keşkek âdetimiz var, bu âdetimizi devam ettirmek için her yıl keşkek günü düzenliyoruz. Bu” yılki etkinliğimizi de yoğun bir katılım ile gerçekleştirdik. Bu tür etkinlikler mahalle halkımız ile diğer mahalle halklarını bir araya getiriyor. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen mahalle halkına ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı

Öte yandan Şenliğe katılan şair yazarlar Ayşe Ertübey, Erol Çelik, Alihan Altıtaş ve Nuran Bozdere, kitaplarını imzalayarak okuyucularıyla buluştu.