TARİH KORONAVİRÜSLÜ GÜNLERİ BU GÖRÜNTÜLERLE ANACAK

GRİFONLAR BALIKÇI HEYKELİ KARATAŞ VE DEZENFEKSİYON TÜNELİ

TARİH KORONAVİRÜSLÜ GÜNLERİ BU GÖRÜNTÜLERLE ANACAK
Editör: Aliağa Medya
18 Nisan 2020 - 00:03

İzmir’in tarihi ve turistik ilçesi Foça’nın tarihi ve yerel simgelerle dolu Demokrasi Meydanı’na Dezenfeksiyon Tüneli kondu. Meydandaki imitasyon Tarihi Sütunlar,Grifonlar (At ve Kuş başlı heykeller), Balıkçı ve Karataş Heykelleri arasında dezenfeksiyon tünelini görenler “tarih koronavirüslü günleri bu görüntülerle anacak” demekten kendilerini alamadılar.

Foça ilçe merkezinde yer alan, ilçenin yeme, içme, gezme ve keyif bölgesi olmasının yanısıra, siyasal ve sosyal etkinliklerinin büyük bölümünün yapıldığı Demokrasi Meydanı’na Foça Belediyesi tarafından Dezenfeksiyon Tüneli konuldu. Koronavirüs salgını nedeniyle evine ve işyerine gitmeden önce meydan geçişlerinde vatandaşların üst başlarını dezenfekte etmesinin amaçlandığı tünel sensörlü ve otomatik olarak çalışıyor. Sensörlü bölümden giren kişi yavaş hareket ederek tünel içinden geçerken üzerine dezenfekten malzeme püskürtülüyor. Uygulamayı sıklıkla kullanan vatandaşlar memnuniyetlerini dile geitiriyor.

Konserler, folklor gösterileri, festivaller, yerel ve ulusal bir çok siyasi liderin mitingleri, siyasiler ve STK’ların basın açıklamaları, eylemler, kermesler , hayır toplama ve dağıtımları gibi birçok etkinliğin merkezi olan Demokrasi Meydanı ‘nda tarihi ve simgesel öğeler arasında Dezenfeksiyon Tüneli’ni görenler “Tarih Foça’da koronavirüslü günleri bu görüntülerle anacak” dediler.

Seyfi GÜL/Foça