Foçalı Çiftçi Hem Ekim Hem Hasat İçin Tarlada

Foçalı Çiftçi Hem Ekim Hem Hasat İçin Tarlada
Editör: Aliağa Medya
18 Nisan 2020 - 00:09

İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı kırsal mahallelerde yazlık ürünlerin ekiminin yanısıra hayvan yemi olarak kullanılan ürünlerin hasadı da başladı. Üreticiler süt ve süt ürünlerinde sıkıntı yaşanmaması için yemlik bitkilerin zamanında hasat edilemsi gerektiğini, bu nedenle koronavirüse karşı önlemlerini alarak traktörleri tarlaya sürdüklerini bildirdiler. Yemlik bitkilerin hasadı sırasında üreticilerle birlikte tarlaya inen leylekler ve diğer kuşlar syri doyumsuz görüntüler oluşturdular.

DEVLET ÇİFTÇİ ELELE VERELİM

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiğini, ekim ve hasat için havaların uygun olduğunu belirten Foça Ziraat Odası Başkanı Saim Demirbaş çiftçinin üretimi yarınların selameti için görev bildiğini söyledi. Foça İlçe Tarım ve Orman Müdürü Harun Tercanlıoğlu başta olmak üzere yetkililerin kendilerine her türlü konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını, zaman zaman tarlalara gelerek çalışmalara nezaret ettiklerini dile getiren Saim Demirbaş Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den günümüzün zor şartlarında çiftçiye destek için açıklanan yüzde yetmiş tohum hibe desteğinden kendilerinin de yararlandırılmasını istedi.

YÜZDE YETMİŞBEŞİ HİBE TOHUM DESTEĞİNDEN BİZDE YARARLANALIM

Saim Demirbaş; “Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya ve ülkemizle birlikte bizde zor günlerden geçiyoruz. Zorda olsa işimizi yapmaya, ülkemizin tarım ve hayvacılık ürünleri yönünden sıkıntılar yaşamaması için üretmeye devam ediyoruz. Foça bölgemizde ovalarımızda kuru ot ve silajlık olarak 5 bin dekarın üzerinde ot ekimi yapıldı. Ayrıca bin dekarlık alanda caramba (karamba) adı verilen italyan çimi bitkisi ekildi, İnsan sağlığımız çok önemli ama hayvanlarımızı da beslemek zorundayız. Süt, yoğurt ve süt ürünleri üretimi için yaptığımız çalışmaları İlçe Tarım Müdürümüzün desteğiyle üretici arkadaşlarımız ve Ziraat Odası olarak ortaklaşa sürdürüyoruz. Bu üretimi devam ettirebilmek için ovamızdaki su sıkıntısının bir şekilde çözülmesini, Gediz Nehri’nin kirlenmesinin önüne geçilmesini istiyoruz. Devletimizin tarımsal desteklerini alıyoruz. Ancak günümüz şartlarının dikkate alınarak 21 il için açıklanan yüzde yetmiş beş tohum desteğine bizlerinde dahil edilmesini istiyoruz. “ dedi.

BİZ ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ SİZ EVDE KALIN

Evde kal çağrılarına uyan ve salgının boyutlarının büyümemesi için gerekli önlemleri uygulayan vatandaşlara da seslenen Saim Demirbaş sözlerini; “Biz üretmeye devam ediyoruz. Bu günler de geçecek. Siz yeterki evlerinizden çıkmayın “ diyerek tamamladı.

Seyfi GÜL/Foça