Sürücü eğitiminde korsan kabusu

Sürücü eğitiminde korsan kabusu
Editör: Aliağa Medya
14 Ocak 2022 - 18:07
Son zamanlarda özellikle büyükşehirlerde sıklıkla kaçak eğitim veren  Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olmadan şahsi araçla ya da kişinin kendi aracıyla eğitim veren eğitim araçları görülmeye başladı. Vatandaşların mağdur oldukları, muhatap bulamadıkları korsan eğitim araçlarıyla ilgili İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı görüşlerini açıkladı.

VATANDAŞI MAĞDUR  EDİYORLAR

Sürücü eğitiminde tüm sürüş eğitimlerinin sadece sürücü kursları tarafından verilebileceğini ifade eden Tolga Abacı, "Kaçak eğitim verenler özellikle sosyal medya üzerinden insanları ikna ediyorlar. Maalesef vatandaşlarımız bu konuda bilinçsizce korsanlarla anlaşıyor. Ancak bu korsanlar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı değiller. Dolayısıyla ortada muhatap yok. Kim olduğu belli olmayan, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaysız insanlarla karşı karşıya kalınıyor. Kulağımıza taciz duyumları bile geliyor. Allah korusun kötü bir durum meydana gelse muhatap alınacak kurum, kuruluş yok. Birde şimdi 'Sizin aracınızla ders veriyoruz' diyenler çıktı. Aracınıza tanımadığınız birini alacaksınız ve eğitim verdiğini söyleyecek, hırlı mıdır ? hırsız mıdır?  Oysa ki sürücü kurslarımız derslikleri olan, sürekli Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenen , vergi dairesine bağlı olan kurumlar. Her daim muhatap bulabiliyorsunuz" diyerek vatandaşların korsanlara itibar etmemeleri gerektiğini belirtti.

7.348 TL CEZASI VAR
Korsanlar bazen ehliyetsiz vatandaşları da trafiğe çıkarıyorlar diyen Tolga Abacı, "Burada ehliyetsiz olan vatandaşa 3674 TL, kullandırana da aynı ceza uygulanarak toplam 7348 TL ceza yazılıyor. Bunu maalesef vatandaş bilmiyor" dedi.

DERNEK OLARAK MÜCADELE EDİYORUZ
"İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği (İZSED) olarak gördükleri araçları, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Gelir İdaresi Başkanlığı'na, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şikayet ettiklerini söyleyen Abacı, "Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma sonucunda kaçak kurum yani izinsiz eğitim faaliyetinde bulunmaktan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine göre brüt 20 asgari ücret cezası veriyor.  2918 Sayılı Trafik Kanununa göre ‘Araçlarını motorlu araç tescil belgesinde gösterilen maksadın dışında kullananlar ile sürülmesine izin vermekten' emniyetçe araç trafikten 15 gün men ediliyor ayrıca vergi kaçırmaktan da Gelir İdaresi işlem yapıyor. Bu konularla ilgili tarafımıza çok şikayetler gelmekte, vatandaşlar mağdur ve onlara tek söyleyeceğimiz şu ki kesinlikle sürücü kurslarından başka hiçbir yere başvurmasınlar. Özellikle sosyal medyadan tanımadıkları kişilerle muhatap olmasınlar, bunları verenlerin bir kısmı Milli Eğtim Müdürlükleri tarafından cezalandırılmış eğitim veremeyecek kişiler, zaten bu kaçak eğitimciler bu işi doğru yapabilselerdi ya sürücü kursunda çalışırlar ya da sürücü kursu açarlardı" diyerek vatandaşları uyardı.