SOCAR Türkiye, dünya enerji sektöründe 'Yılın Kurumsal Risk Yönetimi' ödülünü aldı.

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye, enerji sektöründe risk yönetimi çalışmalarının değerlendirildiği en prestijli ödül olan Energy Risk Awards’ta,”Yılın Kurumsal Risk Yönetimi” ödülünü aldı. Küresel enerji pazarında faaliyet gösteren kurumların incelendiği değerlendirmede SOCAR Türkiye, risk yönetimi alanındaki yenilikçi çözümleriyle ödüle layık görüldü.

SOCAR Türkiye, dünya enerji sektöründe 'Yılın Kurumsal Risk Yönetimi' ödülünü aldı.
Editör: Aliağa Medya
28 Temmuz 2021 - 00:52
Enerji sektörünün global oyuncularının farklı kategorilerde incelendiği Energy Risk Awards’da SOCAR Türkiye, “Yılın Kurumsal Risk Yönetimi”  ödülünü kazandı. SOCAR Türkiye’yi enerjide risk yönetiminde zirveye çıkaran değerlendirme süreci, Energy Risk Awards uzmanlarının ayrıntılı bilgi talepleri ve karşılıklı görüşmelerle 12 haftada tamamlandı. Bu süreçte SOCAR Türkiye’nin son bir yılda risk yönetimi alanındaki proje ve uygulamaları kapsamlı bir incelemeye tabi tutulurken, risk yönetimindeki uzmanlık, iç görü ve yaratılan faydanın yayılımı değerlendirildi.
“ZOR BİR DÖNEMDE, REKABETÇİ BİR KATEGORİDE ZİRVEYE ÇIKMAYI BAŞARDIK”
Alınan ödülü değerlendiren SOCAR Türkiye Risk Grup Koordinatörü Sadig Hajiyev,“SOCAR Türkiye’de risk yönetimini, kurumsal hedeflerimize ulaşmamızda destekleyici bir proses olarak uyguluyoruz. Karar süreçlerinde yenilikçi uygulamalarımızla çıtayı daha da yükselttik. Aldığımız ödül, bu alandaki yeni proje ve yatırımlarımızın tüm dünyaca izlendiğini gösteriyor. Energy Risk Awards, sektörümüzün global oyuncularının risk yönetimindeki performanslarının incelendiği çok önemli bir değerlendirme. Başvuru sayısı ve katılan şirketler açısından oldukça rekabetçi bir kategoride zirveye yerleşmiş olmamız, en iyi uygulamalara göre kurgulanmış ve etkin bir şekilde uygulanmakta olan risk yönetimi performansımızın net bir göstergesi oldu. Covid-19 pandemisi nedeniyle risk unsurlarının arttığı ve daha da belirsizleştiği zor bir dönemde aldığımız bu ödülün ayrı bir anlam ve değer taşıdığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam