Sivas Katliamı Aliağa'da Anıldı

Sivas Katliamı Aliağa'da Anıldı

Sivas Katliamı Aliağa'da Anıldı
Editör: Aliağa Medya
03 Temmuz 2020 - 07:22
2 Temmuz 1993'te Sivas'ta yakılan Madımak Oteli'nde hayatlarını kaybedenler Aliağa'da anıldı. Katliamın 27. Yıl dönümünde 33 yazar, ozan ve düşünür için Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, Demokrasi Meydanı’nda bir anma programı düzenledi.
Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü’nün açılış konuşması ile başlayan programda, Madımak Oteli’nde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu esnada yangında yaşamını yitiren 33 kişinin isimleri okundu.
Daha sonra platform adına açıklamayı okuyan Genel-İş 8 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Sinan Uğur, “Sivas katliamı aydınlığa, demokrasiye, halkların kardeşliğine ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırı olarak gerçekleşmiştir. Bugüne kadar Sivas katliamını gerçekleştirenler ile bu katliamı engellemek için kılını kıpırdatmayanlardan hesap sorulmadığı gibi, halkları birbirine düşürmeyi hedefleyen provokasyonlar ve gerici-ırkçı saldırılar artarak devam etmiştir” dedi.
İktidarın Baskısına Karşı Barış Ve Demokrasiyi Savunacağız
Sivas katliamının aradan 27 yıl geçmesine rağmen her geçen yıl daha büyük ve kitlesel bir öfke ile lanetlendiğine dikkat çeken Uğur, “Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu sancılı süreçte demokrasinin, barış, kardeşlik ve özgürlük taleplerinin kararlılıkla savunulması; iktidarın baskıcı, anti demokratik uygulamalarına karşı kararlı mücadelenin güçlenmesi açısından ayrı bir önem taşımaktadır” diye konuştu.
Türkiye’nin en önemli sorunun adalet sorunu olduğunun altını çizen Uğur, Sivas’ı unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını belirtti. Anma programında daha sonra Doğanşah Aydın, katliamda hayatını  kaybeden şair Behçet Aysan’ın “Beyaz Bir Gemidir Ölüm” adlı şiirini seslendirdi. Program Ali Musa Tunç’un okuduğu türkülerle son buldu.