Simülasyon Uygulaması İle Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı

Aliağa’da emniyet kemerinin önemi anlatıldı İzmir’in Aliağa İlçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) işbirliğiyle Trafik  Denetleme Büro Amirliği

Simülasyon Uygulaması İle Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı
Editör: Aliağa Medya
27 Mayıs 2019 - 04:32
Aliağa’da emniyet kemerinin önemi anlatıldı

İzmir’in Aliağa İlçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) işbirliğiyle Trafik  Denetleme Büro Amirliği  ekipleri  , Aliağa’da trafik güvenliği ve yol güvenliği farkındalığının artırılması amacıyla vatandaşları simülasyon aracına bindirdi. Ekipler, trafikte emniyet kemeri takmayan sürücüleri de simülasyon aracına bindirdi.

Trafik Denetleme Büro Amirliğin   ekiplerince İstiklal Caddesinde  yapılan emniyet kemeri uygulamasında aracında emniyet kemeri takmayan araç sürücüleri durdurularak simülasyon aracına bindirildi. 5 kilometre hızla döndürülen araca binen araç sürücüleri ise araçtan indiklerinde bundan sonra kesinlikle emniyet kemeri takacaklarını söyledi.



“Toplumuzu bu şekilde bilinçlendirmede fayda var”

Emniyet  Kemeri takmayıp  idaresindeki otomobili ile seyir halinde iken uygulama noktasında  trafik  polisi tarafından durdurulup  kısa bir eğitime tabii tutulan Araç sürücüsü  Harun Karagöz  Kısa mesafede dahi emniyet kemerin takmanın çok önemli  belirten Karagöz “çok kısa mesafe olduğu için emniyet kemeri takmadan yola çıktım. Polis memuru  arkadaşlar çevirme yaptılar. Emniyet kemerin önemi anlatmak için birkaç teste tabii tutular. Ve gerçekten 5 dakika değil bir dakika  bile hatta arabaya oturduğumuzda  Emniyet kemerin takmanın ne kadar önemli olduğunu  bugün bir kez daha gördüm. Kendilerinde bu güzel uygulamadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Toplumuzu bu şekilde bilinçlendirmede fayda var” dedi.



Emniyet kemeri takmadığı için kısa  eğitime  tabi tutulan başka  bir araç sürücüsü ise kendisine  Trafik ekibi tarafından  Cezayı uygulanmaktansa eğitim vermeye  tercih ettiğini ,bu şeklide simülasyon araçlarına binerek  Emniyet kemerin öneminin  daha eğitici olduğunu ve   yetkililerin bu şekilde eğitici ve öğretici  olarak yapmaları başarılı olduğunu gördüğünü ,bundan sonra aracına bindiğinde mutlaka emniyet kemerini takacağını ifade etti.



“Bir Hayat Bir Hayattır.”

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (İSGARD) Başkanı mutlu   Aliağa’da trafik güvenliği ve yol güvenliği farkındalığının artırılması amacıyla  Yoldan geçen  emniyet kemerini takmayan sürücüler ile  diğer yol kullanıcılarına çarpışma simatörünü  ve devrilme simatörüyle   Emniyet kemeri konusunda eğitim verdiklerini söyleyen  Başkan Mutlu Baykal  “Bugün biz trafik ve yol güvenliği için  Emniyet ve İSGARD İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneğimizin ortaklığınla  HED akademin desteğiyle Aliağamızda yol güvenliği ve trafik eğitimi ile ilgili  eğitim istasyonumuzu demokrasi meydanına kurduk. Burada yolda geçen emniyet kemerini takmayan sürücülerimize ve Aliağalı vatandaşlarımıza çarpışma simatörünü  ve devrilme simatörüyle eğitimlerimize verdik. Sizlere mesajımız mutlaka aracınıza bindiğinizde emniyet kemerinizi bağlamanız ve hız kurallarınız riayet etmenizdir. Yol güvenliğiniz için bunlar gereklidir. Kuralları uydunuz için teşekkür ederiz “ dedi.



Simülatörü kullanan vatandaşlarla tek tek ilgilenerek, emniyet kemerinin önemini anlatan ilçe Emniyet  Müdürü Yasin Uğurtaş  Hasarlı kazalar da ülke ekonomisine büyük kayıp verildiğini  Ortalamanın üzerindeki trafik kazaları ve ölümler de kendilerinde çok üzdüklerini ifade eden emniyet Müdürü Yasin Uğurtas” Keşke bütün vatandaşlarımız Trafik kurallarına  uysa hiçbir ceza kesmesek. Ama kurallara uymayınca caydırmanın bir yolu da cezalardır. Cezalar kadar eğitici faaliyetlerde de bulunuyoruz. Bu faaliyetler kapsamında emniyet kemerinin faydasını Aliağalı Vatandaşlarımıza bizzat göstermek için Demokrasi meydanına  emniyet kemerinin önemini anlatan  simülasyon araçlarını buraya getirdik. Buradaki aracın içerisindeki bulunanlarla küçük bir dokunuşlarla  Emniyet kemeri takmadığı  zaman ne olacağın görmelerini istedik. Gerçekten bir  hayat bir hayattır.Bu nedenle tüm  vatandaşlarımıza  emniyet kemeri ve kask takmayı davet ediyoruz. Ayrıca kazalarda en çok karşılaştığımız bir hususu belirtmeden geçemeyeceğim Hani su içtiğimiz büyük pet şişler  söför mahallinde bulunan  yan kısımlarına konulup  gayri ihtiyari  düştükten sonra   farkıdan  olmadan onlar  gaz ve frenin arasına girerler. O arabada normal yolda giderken kazaya sebep verirler.Ani bir harekette  o maddeler  o araya girince tedbir alamazsınız . “şeklinde konuştu.