Sahil Güvenlik'ten Aliağalı Balıkçılara bilgilendirme toplantısı

Sahil güvenlik ekipleri, balıkçılara yönelik 2020 yılı balıkçılık sezonunun genel olarak değerlendirilmesi ve ilgili kanunlar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Sahil Güvenlik'ten Aliağalı Balıkçılara bilgilendirme toplantısı
Editör: Aliağa Medya
25 Eylül 2020 - 16:40

İzmir’in Aliağa ilçesinde görev yapan sahil güvenlik ekipleri, balıkçılara yönelik 2020 yılı balıkçılık sezonunun genel olarak değerlendirilmesi ve ilgili kanunlar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıda, 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (No: 2020/20)" ile "5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ ve  değişen mevzuat ile yasalar anlatıldı.
Sahil Güvenlik Komutanlığının denizde yaptığı denetimlerde kontrol edilen hususlar, teknelerde bulundurulması gereken belgeler ve malzemeler, su ürünleri avcılığına ilişkin yasaklar ile av yasaklarına uymadıkları takdirde uygulanacak yasal işlemler balıkçılara anlatıldı ve uyarılarda bulunuldu..Ayrıca teknelerde asılı bulunan bayraklara özen gösterilmesi, eski, soluk ve yırtık bayrakların kaldırılarak yenilerinin asılması, teknelerde yedek bayrakların bulunması, aksi takdirde idari yaptırımlarda bulunulacağı ikazı yapıldı. Toplantının sonunda denizde meydana gelen çevre kirliliği ile göçmen kaçakçılığı yapan kişilere karşı da dikkatli olunması ve şüpheli görülen bir durum olduğunda güvenlik güçleriyle irtibata geçilmesi istendi.
Aliağa Su Ürünleri Kooperatifinde  gerçekleştirilen toplantıya, Sahil Güvenlik ekipleri, Aliağa  Kaymakamlığı ,Liman Başkanlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İMEAK DTO Aliağa Şube temsilcisi ile  Aliağa Amatör Balıkçılar ve Su Sporları Derneği (ALDER) ile Aliağa , Çakmaklı, Yeni Şakran Su Ürünleri Kooperatifleri yönetimi ve üyeleri katıldı.