Aliağa  Esnaf Kefalet Kooperatifi'nde İstifa

Aliağa  Esnaf Kefalet Kooperatifi'nde İstifa

Aliağa  Esnaf Kefalet Kooperatifi'nde İstifa
Editör: Aliağa Medya
25 Eylül 2020 - 14:40

Uzun süre Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin başkanlığını yapan Adal Altay, sağlık sorunları nedeniyle görevini bıraktı.
Aliağa ESKKK'de 24 yıldır başkanlık görevini yürüten Altay , istifasını yönetim kuruluna sundu. Yönetim kurulu da Adal Altay ’ın istifasını oy birliğiyle kabul etti.Adal Altay  Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifindeki görevini bırakmasından dolayı  Yönetim kurulun Asil  üye sayısının eksilmesinde dolayı yönetim kurlu  yedek üyesi 1 .sırada bulunan Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, yönetim kurulun asil üyeliğine getirildi . 
Kooperatifi yönetim kurulu  kooperatifin binasında   düzenlenen toplantında oy birliğiyle alınan karar gereğince  Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp , Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına getirildi.
 Başkan Salih Yiyitalp, görevi devralmasının ardından kooperatifin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi. Öncelikle 24 yıldır Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin başkanlığını yapan Adal Altay’a teşekkürlerini ve geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Yiyitalp açıklamasına başlayan Yiyitalp,” Aliağa esnafının Adal Amcası olarak bilinen Adal Altay, yıllarca başarılı ve adaletli bir şekilde görevini yerine getirdi. Ancak bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle görevi bırakma kararı aldı. Kendisine acil şifalar diliyor, bu güne kadarki emekleri için de teşekkür ediyoruz. Adal Amca’dan aldığımız bu bayrağı yine aynı şekilde, odaya emek vermiş yönetim kurulu üyelerimizle, adalet ve hakkaniyetle taşıyacağız.” İfadeleri kullandı.