Sahil Güvenlik'ten Aliağalı balıkçılara bilgilendirme toplantısı

İzmir’in Aliağa ilçesinde görev yapan Sahil Güvenlik Ekipleri, 7191 sayılı Su Ürünleri Kanununda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun ile 1380 sayılı su ürünleri kanununda yapılan değişiklik hakkında ticari ve amatör balıkçılara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Sahil Güvenlik'ten Aliağalı balıkçılara bilgilendirme toplantısı
Editör: Aliağa Medya
31 Aralık 2019 - 01:11
 İzmir’in Aliağa ilçesinde görev yapan  Sahil Güvenlik Ekipleri, 7191 sayılı Su Ürünleri Kanununda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun ile 1380 sayılı su ürünleri kanununda yapılan değişiklik hakkında ticari ve amatör balıkçılara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Sahil Güvenlik Komutanlığının denizde yaptığı denetimlerde kontrol edilen hususlar, teknelerde bulundurulması gereken belgeler ve malzemeler, su ürünleri avcılığına ilişkin yasaklar ile av yasaklarına uymadıkları takdirde uygulanacak yasal işlemler balıkçılara anlatıldı ve uyarılarda bulunuldu. Yetkililer Denizlerde ve içsularda bulunan bitkiler ile hayvanlar ve bunların yumurtalarının korunması, istihsali ve kontrolüne dair hususları düzenleyen 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununda değişiklik yapan 7191 sayılı Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 22 Kasım 2019 tarih ve 30956 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Yeni mevzuatlara göre ruhsat tezkeresi almadan yasadışı su ürünleri avcılığı yapanların gemi dahil av araçlarına el koyularak mülkiyeti kamuya geçirileceğini belirttiler.  Ayrıca teknelerde asılı bulunan bayraklara özen gösterilmesi, eski soluk ve yırtık bayrakların kaldırılarak yenilerinin asılması, teknelerde yedek bayrakların bulunmasını, aksi takdirde idari yaptırımlarda bulunulacağı belirtildi. Toplantının sonunda Denizde meydana gelen çevre kirliği ile  göçmen kaçakçılığı yapan kişilere karşı da dikkatli olunması ve şüpheli görülen bir durum olduğunda güvenlik güçleriyle irtibata geçilmesi istendi.

Bilgilendirmenin ardından amatör balıkçılar merak ettikleri ve karşılaştıkları sorunları anlatarak yetkililerden bilgi aldı. Aliağa Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Sahil Güvenlik ekipleri, Aliağa Liman Başkanlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcisi , Aliağa Amatör Balıkçılar ve Su Sporları Derneği (ALDER) ile  Kazıkbağları , Çakmaklı, Yeni Şakran Su Ürünleri Kooperatifleri yönetimi ve  üyeleri katıldı.