AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ :Meslek Hastalıkları hastanesi seçim vaadi falan değil. Biz verdiğimiz sözü yerine getiririz

Hamza Dağ "Meslek hastanesi seçim vaadi falan değil. Biz verdiğimiz sözü yerine getiririz. Bütçede sıkıntılarımız oldu. Ekonomik problemlerimiz oldu. Bazı yatırımlarımızda gecikmeler oldu. Önümüzdeki süreçte yaşamayacağız. Ekonomi büyüdükçe vergi gelirlerimiz artacak. Vergi gelirlerimiz arttıkça da bu hizmetleri yerine getireceğiz. Verilen sözlerde geri adım atmamız mümkün değil."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ :Meslek Hastalıkları hastanesi seçim vaadi falan değil. Biz verdiğimiz sözü yerine getiririz
Editör: Aliağa Medya
30 Aralık 2019 - 21:40
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ AK Parti Aliağa Başkanlığı’nı ziyaret etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Aliağa’ya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’ndaki yeni yönetimle ilk kez düzenlenen kahvaltı etkinliğiyle bir araya geldi. Kahvaltıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem, partinin ilçe yönetimi katılım gösterdi. 
“Yerli aracımız Türkiye’nin otomobilini gururla alkışladık”
Kahvaltıda ilk olarak AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem konuşmasına başladı. Konuşmasında yeni yönetimi de tanıtan AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem, “Görüldüğü üzere genç ve dinamik bir yönetim kurulu ile yola çıktık. Seçimin olmadığı uzun bir süreç var önümüzde ve biz bu zaman zarfında üyelerimizle hasbihal etmeyi ve onlara dokunmayı amaçlıyoruz.  Nüfusu 100.000’e dayanan ilçemizde, Aliağa Teşkilatımız 10.000’e yaklaşan üye sayısıyla, güçlü ve kararlı bir şekilde yoluna devam etmektedir. 7’si merkez 23’ü köy olmak üzere 30 mahalleden müteşekkil Aliağamızda, üye güncelleme çalışmalarımıza,  hızlı bir şekilde başladık ve bu kısa zaman içerisinde 1 mahallemizi bitirdik bile. Nicelikle,  niteliği harmanlamaya çalışacak, üyelerimizin canlı ve güncel olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah. İzmir ilçeleri içinde, alfabetik olarak 1. Sırada olan ilçemiz, inşallah, en kısa zamanda, teşkilatının dinamikliği ve gayreti ile tüm ilçeler arasında 1. Sırada yer alacaktır. Çabamız ve gayretimiz,  bu bayrak yarışında bizden önce çalışan arkadaşlarımızdan, daha ileriye geçmek ve bizden sonrakilere güzel bir miras bırakmak olacaktır. Türkiye’nin güçlü ve sağlam bir şekilde,  geleceğe emin adımlarla yürümesi için,  gecesini gündüzüne katan Cumhurbaşkanımıza layık olmaya ve onun hızına yetişmeye çalışıyoruz. Dualarımız onunla,  gayretimiz ve çabamız onu yalnız bırakmamak içindir. Esas gayemiz İstemezük çığırtkanlığı yapanlara inat,  hayata geçen projelerimizle ülkemizi her gün bir adım daha ileriye taşıyan AK Partimizi güçlü ve sağlam bir şekilde ilçemizde temsil etmektir. Bu vesileyle geçtiğimiz Cuma günü tanıtımı yapılan ve 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüştüğü gün olarak, tarihe not düşülen, Yerli aracımız Türkiye’nin otomobilini gururla alkışladık, bir kere daha milletimizle iftihar ettik. Bu kutlu hayalin gelecek daha güzel günlerin müjdecisi olduğuna hiç şüphemiz yoktur. Tüm teşkilatım ve şahsım, aracımızı yollarda göreceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyor ve bu bayram gününe hazırlık yapıyoruz. Bu Yeni Türkiye’nin sağlam ve dik duruşudur. Bizler, heran sefere hazır bir şekilde, partimizin emrindeyiz. Bu yolda sefer bizden zafer Allahtandır,  şuuruyla yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Doğrudan yatırımı en fazla alan şehrimiz Aliağa”
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem’in ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Yerli Otomobil ve Kanal İstanbul ile ilgili bilgiler verdi. Dağ, “ Herkes bu parti çatısı altında görev yaptığı süre boyunca elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyor. Ve bu bayrağı ileriye taşımaya gayret ediyor. Ben bugüne kadar partimizde hizmet eden bütün kardeşlerimize kuruluştan bu yana uğraş veren çaba veren tüm kardeşlerimize canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Biz partiye bir ihanet söz konusu olduğunda onlara karşı duruşumuzu çok net bir şekilde ortaya koyarız. Bu hareket sadece AK Parti’ye gönül verenlerin AK Parti’ye oy verenlerin hareketi olmaktan çıkmıştır. Bu hareket Türkiye’nin kaderiyle eş değer bir hareket olmuştur. Aynı zamanda da dünyada ne kadar mazlum varsa dile getiren tek ülke Türkiye olmuştur. Biz hem sesle hem de birebir görüşmelerle bunları harekete geçiriyoruz. Ben yeni yönetimimizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bugünlerde heyecan verici bir durumu yaşıyoruz. İlk yerli aracımız Cuma günü tanıtımını gerçekleştirdik. Bu konuda her birimiz büyük bir gurur duyduk. Ciddi bir işi bu anlamda hayata geçirmiş olduk. Tabi birileri yine bundan rahatsız olmadı mı? rahatsız oldular. Sadece Aliağa’da bile son 15 yıldaki gelişmeyi en iyi yakından gören sizlersiniz. Doğrudan yatırımı en fazla alan şehrimiz Aliağa. Neredeyse sadece bir tesis 20 milyar doların üzerinde bu şehre yatırım gerçekleştirdi. Bunun hem bizim cari açığımıza hem de istihdama aynı zamanda da vergi gelirlerine bugün faydası olduğu gibi uzun yıllar inşallah faydası olacak.” şeklinde konuştu.
“Biz verdiğimiz sözü yerine getiririz”
Gazetecilerin Mesleki Hastalıkları Hastanesi ve Aliağa’ya yapılacak yatırımlar hakkındaki sorularını yanıtlayan Dağ, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi bir devlet kurumudur. Bütçesinin büyük bir bölümü belediyelerin çöp temizliği ikinci olarak insanların evine suyu getirmek, üçüncüsü de ulaşımı sağlamaktır. 2019’da her ilçeye 2019 31 Aralık’a kadar bitecek dedikleri sözler var seçim öncesinde. Hiç biri bitmemiş. En net görev su hükümetin görevi değil belediyenin görevi. Belediye olarak su sorununu çözmek zorunda. İrsaliye hattını belediye yapacak. Kanalizasyon belediyenin görevidir. Hala kanalizasyonsuz ilçe varsa bu bizim sorunumuz değil. Şuanda on tane büyükşehirin dokuz tanesi CHP’liler tarafından yönetiliyor. Buyurun millet size verdi bu yetkiyi. Yağmur yağarken İzmir’in üç ilçesine su verilmediyse bu bir eleştiri sebebidir. Bunu biz dile getirmek zorundayız. Bir diğer konumuz meslek hastanesi. Meslek hastanesi seçim vaadi falan değil. Biz verdiğimiz sözü yerine getiririz. Bütçede sıkıntılarımız oldu. Ekonomik problemlerimiz oldu. Bazı yatırımlarımızda gecikmeler oldu. Önümüzdeki süreçte yaşamayacağız. Ekonomi büyüdükçe vergi gelirlerimiz artacak. Vergi gelirlerimiz arttıkça da bu hizmetleri yerine getireceğiz. Verilen sözlerde geri adım atmamız mümkün değil. Aliağa’nın en büyük problemi Aliağa’nın içerisinden geçen yoldur. Yapılan otoyol büyük bir yükü yazın alacak. Battı çıktı da gerekli ihalesi yapılmış bir iş. Meslek Hastalıkları Hastanesi’ninde ihalesi yapıldı. TOKİ ile ilgili büyük bir aşamaya geldik. Artık burada son aşamaya gelmek üzereyiz. Artık bu konuda son adımları atacağımız bir döneme girmiş bulunmaktayız. Burada tabi ki siyasi bir takım boşluklar bu işlerin gecikmesine sebep olabiliyor. Ama önümüzdeki süreçte bunları hızla hayata geçireceğiz. 
Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ gazetecilerin sorularını yanıtladı. soru cevap kısmının ardından Demokrasi Meydanı’nda bulunan AK Nokta ziyaret edildi. AK Nokta ziyaretinin ardından Aliağa Ticaret Odası’na geçildi. Aliağa Ticaret Odası’ndaki ziyarette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ı Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Meclis Başkanı Adnan Saka ve yönetimi karşıladı. Ziyarete ayrıca Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk de katılım gösterdi. ALTO’ya yapılan ziyarette Aliağa’nın sorunları konuşuldu.