Oyun tutkunları İzmir Enternasyonal Fuarı'nda buluştu

Oyun tutkunları İzmir Enternasyonal Fuarı'nda buluştu
Editör: Aliağa Medya
11 Eylül 2023 - 22:13

92. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında hafta sonu düzenlenen İzmircon ve Indie Game Fest, oyun tutkunu gençleri bir araya getirdi.  

 

İzmir’in “Avrupa Gençlik Başkenti” finalistliğine özel “Gençlik” teması ile gerçekleştirilen 92. İzmir Enternasyonal Fuarı, 9-10 Eylül tarihleri arasında İzmircon ve Indie Game Fest etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, son yıllarda oldukça popülerleşmiş FRP (Fantastik Rol Yapma Oyunları), masaüstü savaş oyunları, minyatür oyunları, Cosplay etkinlikleri ve birbirinden ilginç kutu oyunları yer aldı.  Oyun tutkunları; masa oyunlarının tadını çıkarıp masaüstü savaş oyunlarının nasıl oynandığını öğrenirken birbirinden eğlenceli turnuvalara ve söyleşilere de katıldı. 

 

Kültürpark’ta Atatürk Açık Hava Tiyatrosu yanında düzenlenen ve iki gün boyunca devam eden etkinlikte; Cosplay Yarışması ve etkinlikleri, FRP oyunları, kutu oyunları, minyatür oyun tanıtımları, Indie Game Fest, achievement oyunları, publish your next game oyun sunumları, Kule Sakinleri: Yüzüklerin Efendisi'nde Teknoloji ve Modernleşme Söyleşisi yer aldı. Etkinliğin ilk gününde gerçekleşen ödüllü Cosplay Yarışması’nda; oyun, anime ya da film karakterlerinin kostümlerini giyen yarışmacılar, deneyimli Cosplayer’lardan oluşan jüri üyelerinin karşısında hem kostümlerini sergileyip hem de büründükleri karakterleri canlandırdı. 

 

Yarışmada birincilik ödülü Yae Miko kostümüyle Sümeyye Meryem Sarıkaya’nın, ikincilik ödülü  Headhunter Caitlyn kostümüyle Gözde Kurtulmuş’un, üçüncülük ödülü Over the Garden Wall Greg kostümüyle Cansu Dağyaran’nın oldu. Jüri özel Ödülü Gwen kostümüyle Nehir Tarakçı’nın oldu.Alana kurulan stantlarda da FRP oyunlarına ait kitaplar, hobi eşyaları ve fantastik evrene dair eşyalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.