Öğrenciler eTwinning Projesi ile Çevre Duyarlılıklarını Artırıyor

Öğrenciler eTwinning Projesi ile Çevre Duyarlılıklarını Artırıyor

Öğrenciler eTwinning Projesi ile Çevre Duyarlılıklarını Artırıyor
Editör: Aliağa Medya
01 Mayıs 2021 - 03:34
Ülkemizde İzmir Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi ‘nin de ortağı olduğu Türkiye, Fransa ve Polonya’dan okulların ortaklığında yürütülen 5 Ways to Live More Eco-friendly / Daha Çevre Dostu Yaşamanın 5 Yolu isimli eTwinning projesinde öğrenciler hem üretiyor hem de çevre konusunda bilinçleniyorlar.
Proje kapsamında Aralık ve Ocak aylarında çevre konuları ile ilgili eğitimler alan öğrenciler, çevre sorunlarına bireysel katkılarını tespit etmiş ve çözüm önerileri getirmişlerdir. Bu öneriler Ocak ayından beri Plastiğe Hayır De, İhtiyacın Yoksa Satın Alma, Geri Dönüştür, Enerji Tasarrufu Yap ve Yerel Ürünler Tüket olmak üzere beş ana temada çalışılmaktadır. Kimi zaman bireysel, kimi zamanda işbirliğiyle çalışan öğrenciler, ileri dönüşüm projeleri, farkındalık videoları, e-kitaplar ve sunumlar hazırlayarak kendi duyarlılıklarını artırırken, üretimlerini okullarında paylaşarak çevrelerinin de farkındalığını artırmayı hedefliyorlar.
Proje hakkında bilgiler veren Alp Oğuz Anadolu Lisesi Kimya Öğretmenleri Nurgül Kaygas ve İrem Ekmel Kara,  bu proje ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, iklim değişikliği ve küresel ısınma ile ilgili farkındalık oluşturmayı, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi, çevre sorunlarına katkıda bulunan günlük davranışları değiştirmeyi, öğrencilerin iletişim ve iş birliği becerilerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.