MPİOSB'dan Menemen Belediyesine Ziyaret

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB) Yönetimi Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ı makamında ziyaret etti.

MPİOSB'dan Menemen Belediyesine Ziyaret
Editör: Aliağa Medya
14 Haziran 2021 - 12:14
MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Yönetim Kurulu Başkan Vekili M.Kazım Sertdemir, Yönetim Kurulu Danışmanı Erol Paksu ve Bölge Müdürü Selim Çetinkaya, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a ziyarette bulundu. Menemen Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Azgın ve Belediye Meclis Üyesi Hanifi Can’ın da hazır bulunduğu ziyarette iki kurum güçbirliği kararı aldı.
 
Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşundan bugüne kadar geçirdiği süreci anlatan MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “Çok zorlu bir cografi alanda deyim yerinde ise iğne ile kuyu kazarak bugünlere geldik. Bir yandan sahada arazi işleri ile uğraşırken diğer taraftan da kamulaştırma işleri ile uğraştık. 1200’e yakın kişiye para ödedik. Önümüze çıkan zorluklardan hiç yılmadık ve sonunda  teknolojinin sağladığı tüm olanakları kullanarak altyapısı, arıtma tesisi, yolları ve diğer kullanım alanları ile modern bir organize sanayi bölgesi kurduk. Parsellerimizin tamamına yakınını tahsis ettik. Şu anda Bölgemizdeki parsellerin yarısından fazlasında üretim başladı. Yaklaşık 2000 kişilk bir istihdamımız var. Diğer parsellerde de inşaatların tamamlanması ile 5000 kişilik bir istihdamı hedefliyoruz. Türkiye’nin çoğu bölgesinde olduğu gibi İzmir’de de plastik sektörü, teşvik yönünden desteklenmeyen sektörler arasında yer almasına rağmen bizim Bölgemiz’de plastik yatırımı yapan sanayici, ihtisas özelliğimizden dolayı bölgesel teşviklerden yararlanabiliyor. Türkiye’nin TEK Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesini Menemen ilçemize kazandırmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.
 
İlçelerinde kurulan Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin çok kıymetli olduğunun altını çizen Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ise Bölge ile yakından ilgilendiklerini gerek duyulduğu her an sorunları beraber çözmek ve çözüme ortak olmak istediklerini söyledi. 5 bin kişilik istihdamın endirekt bakıldığında 20-25 bin kişilere sirayet edebilecek bir süreç olduğuna vurgu yapan Başkan Pehlivan, “Menemen’in gerçekten yaşanabilir bir alan olması için bizim çok ciddi çabalarımız var. Gece gündüz demeden Menemen için çalışıyoruz. Sizler de değerli işverenler olarak burayı tercih etmişsiniz. Bizim halkımıza, esnafımıza ekmek kapısı oldunuz. Sonuna kadar, gücümüzün yettiğince her daim yanınızda ve arkanızdayız. İnşallah Menemen’i el birliğiyle hep birlikte geliştirip güzelleştireceğiz” açıklamasında bulundu.
 
Ziyaret sonunda MPİOSB adına Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a plaket vererek görev sürecinin hayırlı olmasını temenni etti.
 
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam