Aliağa Ormanlarında Tomrukları Kamyonette Yükleyip Götüreceklerdi

Aliağa Ormanlarında Tomrukları Kamyonette Yükleyip Götüreceklerdi
Editör: Aliağa Medya
14 Haziran 2021 - 18:28
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, orman yangınlarıyla mücadelenin yanı sıra ormanlara zarar veren ve suç sayılan eylemlere karşı da çalışmalarını sürdürüyor.
Bu tür suçlarla mücadele amaçlı daha önce ormanın belirli bölgelerine 'foto kapanlar' kurulurken, son olarak da 'gece devriyeleri' hayata geçirildi.
Aliağa Orman İşletme Şefliği sınırları dâhilinde yer alan Aliağa ve Foça ilçelerinde Toplu Koruma ekipleri koruma kontrolleri kapsamında ormanlarda işlenebilecek orman suçlarına karşı yaklaşık son bir aydır gece devriyesi yapıyordu.
Aliağa Orman İşletme Şefi’nin yönetiminde 2 ayrı ekipten oluşan koruma ekipleri gün doğumuna kadar Aliağa ve Foça ormanlarını karış karış geziyorlardı.
Ekipler Aliağa ilçesinde, ormana yönelik suçlarla mücadele amaçlı konulan foto kapanlar, kesilmiş tomrukları çalmaya çalışan 2 kişiyi tespit etti. Aliağa Orman İşletme Şefi’nin  gece devriyeleri ise hırsızlık yapan kişileri, jandarmayla birlikte yakaladı.
Aliağa'daki ormanlık alana kurulan foto kapan, sabaha karşı, Orman Bölge Müdürlüğü kontrolünde kesilmiş tomrukların bir kamyonette  yüklenerek çalındığını fotoğrafladı. Foto kapanı inceleyince durumu fark eden, bir ay önce faaliyete geçirilen 'Orman Gece Devriye Ekibi' jandarmaya haber vererek tomrukları bulunduğu bölgeye gitti.
Ormanlık alandan üretilmiş orman emvallerini bir minibüse yükleyen  M.S. ve M.Ç. ekipler tarafından suçüstü yakalandı. Şüpheliler jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı