Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy'un Eşine Saldırı

Millet ittifakı Menemen Belediye başkan adayı Serdar Aksoy'un eşi Dilek Aksoy'un aracına dün gece taşlı sopalı saldırı yapıldı

Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy'un Eşine Saldırı
Editör: Aliağa Medya
11 Mart 2019 - 11:19
Millet ittifakı Menemen Belediye başkan adayı Serdar Aksoy'un eşi Dilek Aksoy'un aracına dün gece taşlı sopalı saldırı yapıldı.
Edinilen bilgiye göre Serdar Aksoy'un eşi Dilek Aksoy'un seçim çalışmalarına destek için CHP Menemen Kadın kolları ile birlikte randevulu ev toplantısı için Kazımpaşa mahallesine gitmek için yolda olduğu sırada arkalarından gelen bir araç tarafından önce sözlü sonra fiili saldırıya uğradı.
İsimlerinin Orhan ve Erhan Ergat olduğu öğrenilen saldırganlar sözlü sataşıp küfür ederek  Bayan Aksoy'a tehdit ve hakaretlerde bulundukları öğrenildi.
Seçim çalışması için araçta bulunan Kadın kolları yönetim kurulu üyesi Ülkü Elkatmış, hakaret eden şahısları sakinleştirmek için araçtan indiği esnada fiziki saldırıya geçen şahıslar, Ülkü Elkatmış'ı tartakladıktan sonra Bayan Aksoy'un içinde bulunduğu aracın arka camına sopalarla hakaret ederek vurdu. Saldırganların çevrede bulunan Menemenlilerin yardımı ile uzaklaştırılmasının ardından Menemen İlçe Emniyet müdürlüğü merkez karakol amirliğine giden Bayan Aksoy 'un yanına ilk gelen eşi Serdar Aksoy oldu.
Karakolda ifade sırasında Ak Parti Menemen adayı Durmaz Bayraktar karakola gelerek Aksoy ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu  ve faiilerin biran önce cezalandırılması gerektiğini dile getirdi.
Dilek Aksoy karakoldaki ifadesinin ardından basına ve kamuoyuna aşağıdaki yazılı ve sözlü açıklamayı yaptı:
"Partili kadın arkadaşlarım ve dostlarımla her zaman yaptığımız parti çalışması olan ev ziyaretlerinden birini gerçekleştirmek için ilçemizin Kazımpaşa mahallesine gidiyorduk.
Mahallede yaşayan , aynı zamanda partimizin kadın kolları yönetiminde olan Ülkü hanımı arabaya aldık. Birlikte ev ziyareti için yola çıktık. O sırada ismini sonradan öğrendiğim bir şahıs yolumuzu keserek kendi aracının içinden küfür etmeye başladı. Ardından tehdit ve hakarette bulundu. Arabadan hışımla çıkarak içinde bulunduğumuz aracın arka camına yumruk atarak kırdı. Mahallede yakılmış ateşler nedeniyle aracımızı bir süre hareket ettiremedik. Cam kırılma olayından sonra aracı ateşin üzerinden sürerek olay yerinden hızla uzaklaştık.
Bu noktada şunu da belirtmekte fayda olduğuu düşünüyorum. Bu mahalleye zaman zaman Ülkü arkadaşım ve diğer partili arkadaşlarımla birlikte ev ziyaretleri gerçekleştiriyorduk. Yani bu ziyaret ilk değildi. Bu olayın tesadüf olduğuu düşünmüyorum. Teşekkür ederim" dedi.
Dilek Aksoy'un ardından konuşan Serdar Aksoy da şunları söyledi :
"Sonuç itibariyle demokratik bir yarış içerisindeyiz. Bu Demokratik yarışa bi şekilde gölge düşürecek davranışlardan  kaçınmak gerekir. Menemen siyasi tarihinde kadına yönelik bir şiddet hiç bir zaman yaşanmamıştır seçimler arifesinde. Bu ilk yaşanmıştır ve malesef Menemen'de yaşanmıştır.  Bu Demokratik bir yarıştır ve bunu böyle görmek gerekir. Tabi ki gerekli suç duyurularında bulunuldu. Bunun sonuçlarına bakmak lazım. Bunun takipçisi olacağız, Sonuna kadar Cumhuriyet Halk Partisi olarak olayın takipçisi olacağız" dedi.
Basın açıklaması esnasında Menemen CHP ilçe başkanı Serdar Değirmenci ,CHP İl gençlik kolları başkanı Ozan Uyan da oradaydı. Menemenliler de olayı  alkışlarla protesto ederek Aksoy ailesine destek verdiler.



Haber:Ayhan Enderoğluı/menemen