Menemen'de yaşlı çifti Başkomiserim diyerek dolandırdı 5 saat sonra Aliağa'da yakalandı  

İzmir’in Menemen ilçesinde telefonla aradığı yaşlı çifti sivil polisim, Başkomiserim diyerek dolandırdı. Aldığı altınlar ve paralar ile 5 saat sonra Aliağa'da yakalandı.

Menemen'de yaşlı çifti Başkomiserim diyerek dolandırdı 5 saat sonra Aliağa'da yakalandı  
Editör: Aliağa Medya
07 Temmuz 2020 - 22:19

Menemen'de yaşlı çifti Başkomiserim diyerek dolandırdı 5 saat sonra yakalandı  

İzmir’in Menemen ilçesinde telefonla aradığı yaşlı çifti sivil polisim, Başkomiserim diyerek dolandırdı. Aldığı altınlar ve paralar ile 5 saat sonra Aliağa'da yakalandı.

Menemen’in Yahşelli mahallesinde oturan yaşlı çiftin kapılarına ’ postaneye gelin ’ yazılı kart yapıştırıldı. Postaneye gitmek için evden çıkan Hüseyin Kuşçu'nun telefonu çaldı. Telefondaki şahıs kendini Başkomiser olarak tanıttı ve bir süre yaşlı adamı ’dolandırıcılığa karışmışsınız, size yardım edeceğim’ diyerek güvenini kazandı. Sonrasında yaşlı adamı şaşırtmak için sorular ile banka önüne, adliye önüne göndermeye başladı. Yaşlı adamdan bir süre sonra eşinin de telefonunu isteyerek irtibata geçti. Emine Kuşçu ile irtibata geçen dolandırıcı sonrasında onuda ikna ederek altınlarla beraber evden çıkarttı. Bir süre yaşlı kadını da yönlendirmelerle yorduktan sonra sizler dolandırıcılığa karışmışsınız ve Menemen’de bir kuyumcuya sahte altınlar vermişsiniz sizden şikayetçi, altınları gelip sizden alayım eşini de eve gönderiyoruz korkmayın size yardımcı oluyorum diyerek altığı altınlarla kayıplara karıştı.

Ayrı ayrı evlerine dönen yaşlı çift dolandırıldığını anlayınca Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yaşadıklarını anlattı. Altınları teslim ettikleri yerin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, 27 Tam Cumhuriyet Altını 2 Adet Burma Bilezik ve 4.000 TL ile birlikte şüphelinin ticari taksiye binip Aliağa ilçesine gittiğini tespit etti. Cumhuriyet Savcısından alınan talimat ile Aliağa’ya giderek ticari taksi şoförleriyle irtibat kurarak incelemelerde bulunan ekipler, altınların konulduğu boş çantayı zanlının evinin yakınlarında çöpün kenarına bırakılmış şekilde buldu.

Harcamaya Başlamış

Polis ekiplerinin yaptığı inceleme neticesinde adının R.Y. olduğu öğrenilen zanlı abisinin evinde kıskıvrak yakalandı. Altınların bir kısmını Aliağa’da bir kuyumcuda bozdurduğunu ve nakip parayı harcadığını itiraf etti. Kalan altınların da boşandığı eşi S.D’ye teslim etti öğrenilmesiyle altınlara el konuldu.

Gizli görevdeyiz

Hüseyin Kuşçu, "Evimizin camına kağıt yapıştırıp üstüne PTT’ye gelince nüfus cüzdanı değiştirin yazmışlar. PTT’ye giderek kuyrukta beklerken bir telefon geldi. Ben başkomiser dedi ve seni dolandırmaya kalktılar biz adamı yakaladık senin TC numaran ile işlem yapmışlar dedi ve bana inandırdı. Tüm bilgilerim ellerinde vardı doğru bir şekilde telefonda bana saydı ve beni adliyenin önüne gönderdi telefonumu kapattırmadı. Eşimin telefon numarasını istedi ve kuyumcu dolandırıldı sizin yaptığınız söylendi dedi. Eşimi aramak istedim arattırmadı, karakola gitmek istedim hayır gizli görevdeyiz diyerek beni göndertmedi. Önce ziraat bankası önüne göndererek beni bekletti sonrasında devlet hastanesine git koronavirüs yüzünden senin sağlık raporun alınacak dedi. Bu sırada eşimle de görüşüyorlarmış ve onuda ikna etmişler altınları ve paraları teslim almak için çarşıya çağırmışlar" dedi.

Sivil polisiz biz

Emine Kuşçu, "Beni aradılar sizin evde altınlarınız varmış sahte çıkmış sizden şikayetçiler dediler. Polisler Jandarmalar evinizin etrafında diyerek korkmamamı söylediler. Çarşıya gelmemi ve telefonumu kapatmamı ısrarla tembihlediler. Önce sağlık ocağına gitmemi istediler sonrasında eczaneye göndererek bana maske aldırttılar. Çağırdıkları yere gittiğimde oda geldi, sen hiç polise benzemiyorsun dedim. Teyze sivil polisiz biz diyerek kandırdı ama kameralara yakalanmışlar. Allah razı olsun polislerimizden hemen harekete geçtiler 5 saat içerisinde yakaladılar" dedi.

Nitelikli dolandırıcılık ve kendini kamu görevlisi olarak tanıtma suçlarından toplamda 25 adet Cumhuriyet altını ve 2 adet bilezik ile birlikte Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınan şahsa Asayiş Büro Amirliğince hakkında işlem başlatıldı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Menemen Hatundere cezaevi’ne gönderildi.