Kınık'ta Ehliyetlerin Kimlik Kartına Tanıtılmasına Başlandı

Kınık'ta Ehliyetlerin Kimlik Kartına Tanıtılmasına Başlandı
Editör: Aliağa Medya
20 Eylül 2020 - 22:51
T.C. İçişleri Bakanlığı 'nın 18.09.2020 Cuma günü başlattığı 'Hayat Kimliğimle Kolay -İlk Adım'' sürücü belgesi bilgilerinin T.C. kimlik kartına yüklenmesi projesi İzmir'in  Kınık İlçesinde de başladı Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer Kınık  Nüfus Müdürlüğüne giderek sürücü belgesini yeni kimlik kartına tanıtarak yeni kimliğini aldı

         'Hayat Kimliğimle Kolay -İlk Adım''
Hayat kimliğinle kolay projesinin ilk adımını oluşturan sürücü belgesi bilgilerinin TC Kimlik kartına ÜCRETSİZ bir şekilde yüklenmesi ile amaç vatandaşlarımızı cüzdanlarındaki kart fazlalığından kurtarmaktır ve hayatlarını kolaylaştıracak bazı işlemleri tek kart ile yapmalarını sağlamaktır ülkemiz sınırları içerisinde artık trafik denetimlerinde ayrıca sürücü belgesi ibraz etme zorunluluğu ortadan kalkacak gerek jandarma gerek trafik denetim ekipleri cep telefonu, tablet,barkod okuyucu, kimlik doğrulama cihazı ile kontrol yapabilecektir Türkiye Nüfus hizmetleri alanında pek çok ülkenin ilerisindedir. İçişleri Bakanı sayın Süleyman SOYLU’nunda belirttiği gibi Nüfus idareleri Türkiye'nin teknolojik ve modern yüzünü temsil etmektedir.

     SADIK DOĞRUER'DEN TEŞEKKÜR 
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer yaptığı açıklamada 'Sürücü belgemi kimlik kartıma tanımlattım artık Kimlik kartım ayrı Ehliyetimi ayrı taşımak zorunda kalmayacağım projenin devamında Pasaport,Kredi ve Bankamatik kartları da çipli kimlik kartına tanıtılacak halkımızı cebinde fazla kart taşımaktan kurtaran bu uygulamadan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere   İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Kınık Nufus Müdürümüz Elif Kanbolat ve emeği geçen herkese taşekkür ediyorum dedi.