Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer

Kınık’ta Hasat Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri 9-13 Eylül Arası Gerçekleşecek

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer
Editör: Aliağa Medya
08 Eylül 2023 - 13:14
Kınık ilçesinde bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Hasat Festivali ve Kurtuluş etkinlikleri 9 Eylül’de başlıyor. Birçok ünlü sanatçının sahne alacağı festivalde katılımcılar, bölge kültürünü tanımanın yanı sıra, gün boyu sürecek yarışmalar ve etkinliklere katılabilecekler. Kınık Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Hasat Festivali ve Kurtuluş günleri etkinlikleri 9-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 


Bakırçay ovasının bereketli topraklarında yetişen ürünleri, Kınık’ın kültürel zenginliğini ve bölge insanının samimiyetini katılımcılarla buluşturmak üzere 7.’si düzenlenen Hasat Festivali kent ve köy kültürünü harmanlayan etkinliklerle bu yılda eşsiz bir deneyim yaşatacak. Ayrıca standların arasında Sma Tip-1 hastası Defne Gürbulak için de özel bir stand kurulacak.  

Etkinlikler kapsamında KÖFN, İrem Derici, Haluk Levent, Sevcan Orhan, Hakan Altun, Fırat Tanır ve Kınık Belediye Korosu sahne alacak.


Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, tüm İzmirlileri 9 Eylül ile 13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 7. Hasat Festivali ve Kurtuluş günleri etkinliklerine davet etti. Başkan Doğruer, birbirinden değerli sanatçıların katılacağı etkinliklerin 9 Eylül Cumartesi günü başlayacağını, 13 Eylül Çarşamba günü biteceğini söyledi.

Festival hakkında bilgi vererek İzmirlileri davet eden Başkan Doğruer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Festivalimiz; 9 Eylül cumartesi günü stant açılışı ve bando gösterisi ile başlayacak ve ilk gün akşamı sevilen müzik grubu KÖFN ile açılışımızı yapacağız. İkinci gününde ise gün içerisinde düzenlediğimiz etkinliklerde, Ayak Tenisi turnuvası, Mandala Atölyesi, Satranç Turnuvası ve ardından akşamına Fırat Tanır konserinin ardından, İrem Derici konseri ile hemşerilerimizin yanında olacağız. Kültür-Sanat ve spor etkinliklerimiz üçüncü günde de devam edecek. Sanal gerçeklik gözlüğü ile üniversitelerin tanıtımı, Geri Dönüşüm Atölyesi, Havalı Teker Bisiklet Turu, Mustafa Çakıcı imza günü, çeşitli yarışmalar ve aktivitelerin ardından katılımcılar o akşam Haluk Levent ile müziğe doyacak. Festivalin dördüncü gününde, Başkan Sensin yarışması, Anne-Çocuk Tenis yarışması, 3x3 sokak basketbolu, taş boyama atölyesi, Salih Ağar-Halil Kanargı imza günü etkinliklerinin ardından, Fırat Tanır şefliğinde sahne alacak belediye korosunun ardından, hemşerilerimiz Sevcan Orhan ile coşacak. Hasat Festivalimizin son günü Kınık’ın kurtuluşunun 101. Yılı kutlamaları ile final yapacak. 13 Eylül Çarşamba günü ise Kınık’ın Kurtuluşu’nun 101. yılı kapsamında Çelenk Sunma Töreni, Şehit ve Gazi aileleri ile kahvaltı, Şehit ve Gazilerimiz Adına Mevlit Hayrı, Fener Alayı ve Mehteran Takımı’nın da bulunduğu Kortej Yürüyüşü yapılacak. Halk Oyunları Gösterisi ve Protokol Konuşmalarının ardından, Hakan Altun güçlü sesi ve yorumu ile hemşerilerimize muhteşem bir kapanış gecesi yaşatacak.”


Dolu dolu geçecek olan Hasat Festivali ve Kurtuluş günleri etkinliklerine başta Kınıklılar olmak üzere Bakırçay bölgesinde yaşayan vatandaşların ve tüm İzmirlilerin davetli olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, tüm konserlerin ücretsiz olduğunu da sözlerine ekledi.