İZSU Okullarda projesi çocuklarla buluşuyor

İZSU Okullarda projesi çocuklarla buluşuyor
Editör: Aliağa Medya
09 Ocak 2023 - 21:42
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü çocukların suyla ilgili farkındalığını arttırmak ve suyun bilinçli kullanılmasını sağlamak için İZSU Okullarda projesini hayata geçirdi.

İZSU Genel Müdürlüğü değerleri ve vizyonu doğrultusunda suyun önemi, kullanımı ve sürdürülebilirliği hakkında çocuklarda erken yaşta farkındalık oluşturmak amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. İlk etapta İZELMAN’a bağlı 11 anaokulunda 164 öğrenciye ulaşmayı hedefleyen su tasarrufu odaklı eğitimler, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre idealini amaçlıyor.

Miniklere tasarruflu su kullanımı eğitimi
Proje kapsamına dahil edilen okullarda 6 yaş anaokulu öğrencilerine yerinde eğitimler veriliyor. ŞIPŞIP adlı su damlacığı maskotunun eğitimcilere eşlik ettiği ziyaretlerde çocukların günlük hayatta nerelerde su israfı yaptıklarını fark edebilmeleri ve suyu nasıl koruyabilecekleri gibi temel konular müzikler ve danslar eşliğinde öğrencilerle paylaşılıyor.

Eğitimlerin ardından düzenlenecek gezi programında ise çocuklar Tahtalı Barajı’nı gezerek İzmir’in en önemli su kaynağını yakından görme fırsatı buluyor. Temiz suyun devamı için var olan kaynakların bilinçli kullanılmasını hedefleyen eğitimlerin son ayağında doğa yürüyüşü atölyesi düzenlenerek çocukların, ağacın ve toprağın suyu nasıl koruduğunu yerinde gözlemleyerek kavramalarına olanak sağlanıyor.