İzmir Valiliği Şakran'ın yeni mahalleleri Valilikten onaylandı.

Şakran'ın yeni Mahalleleri onayı aldı.

İzmir Valiliği Şakran'ın yeni mahalleleri Valilikten onaylandı.
Editör: Aliağa Medya
25 Aralık 2023 - 21:43
Aliağa'nın turizm beldesi niteliğiyle son yıllarda cazibe merkezine dönüşen Yeni Şakran Mahallesi artan nüfusu nedeniyle iki mahalleye bölündü. Yeni Şakran Mahalle Muhtarlığı geçtiğimiz aylarda Aliağa Belediye Meclisinin aldığı kararla “Şakran Hasbi Efendi” ve “Şakran Sayfiye” adıyla iki yeni mahalleye dönüştü. Aliağa Belediye meclisinin 7 Kasım 2023 tarihinde aldığı 175 sayılı karar Aliağa Kaymakamlığı tarafından uygun görüşle yasa gereği Valilik onayına gönderilmişti. 

5393 Sayılı belediye Kanunu gereğince Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması Belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valilik onayı ile gerçekleştiğinden  valiliğe gönderilen karar uygun görülerek onaylandı. Böylece Aliağa'da “Şakran Hasbi Efendi” Mahallesi ve “Şakran Sayfiye Mahallesi” adıyla iki yeni mahalle kurulmuş oldu. 

31 Mart 2024 Mahalli idareler seçimlerinde ilk kez yeni mahalleler “Şakran Hasbi Efendi”, “Şakran Sayfiye Mahallesi” ve daha önce kurulan “Örnekkent” mahalleleri için muhtarlık seçimleri yapılacak. Yeni Şakran Mahalle muhtarlığının tüzel kişiliği ise 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleriyle birlikte sona erecek.