Aliağa Helvacı Şampiyonluk İçin Kilitlendi

Aliağa Helvacı Şampiyonluk İçin Kilitlendi
Editör: Aliağa Medya
25 Aralık 2023 - 13:31
Güventaş Hazır Beton İzmir Süper Amatör Lig 2.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Aliağa Helvacı, kendi sahasında Bornova Futbol A.Ş’yi 8-1  mağlup etti.
Aldığı bu galibiyetle namağlup durumda olan ve 34 puanla lider olan Aliağa Helvacı en yakın takipçisi Çiğli Belediyespor’a 8 puan fark atmaya devam etti. Bornova Futbol A.Ş ise 16 puanda kalarak haftayı 7.sırada tamamladı.

Aliağa Belediyesi Helvacı, haftaya zorlu deplasman olan Çiğli Belediyespor ile oynayacak.
Karşılaşmaya golle başlayan Aliağa Helvacı 9.dakikada Ahmet Turgut’un golü ile 1-0 öne geçti. Bu golden 8 dakika sonra Samet Güneş skoru 2-0’a getiren golün sahibi oldu. Müsabakanın 20.dakikasında Sami Göl skoru 3-0’a getiren golü kaydetti. Skor olarak rahatlayan Aliağa Helvacı 27. dakikada Murat Çakır’ın golüne engel olamadı ve Bornova Futbol A.Ş farkı 2’ye indirdi. Dakikalar 34’ü gösterdiğinde İzzet Enes Topuz devrenin skorunu 4-1 yapan golü kaydetti.
İlk yarıyı 4-1 önde tamamlayan Aliağa Helvacı ikinci yarıda da baskılı oyununu sürdürdü ve 47’de Sami Göl, 75’de Berke Can Zenger, 78 ve 86.dakikalarda ise Ali Yağan’ın golleri ile 8-1 öne geçti. Kalan sürede başka gol olmadı ve Aliağa Helvacı sahadan 8-1 galip ayrılarak şampiyonluk yolunda bir engeli daha geçmiş oldu.

Haber: Yılmaz ÖZLAHLAN