İzmir'in Merkezinde Doğalgaz İsyanı

İzmir'in Merkezinde Doğalgaz İsyanı
Editör: Aliağa Medya
08 Şubat 2024 - 22:51
Bayraklı’nın hatta İzmir’in en önemli mevkisinde yıllardır ikamet ediyoruz ama ilgisizlikten ve görmezden gelinmekten bıktık.” Diyen Adalet Mahallesi sakinleri sonunda isyan etti.  Biz sekiz bin beş yüz yıl önce İzmir’in kurulduğu yerin sakinleriyiz. Smyrna Antik Kenti yakınında oturuyoruz. Yüzlerce yıl önce Smyrna’ya getirilen hizmetler 2024’ün Bayraklı’sında yok. Burası İzmir’in merkezi. Bayraklı sahiline yürüyerek beş dakika, Adliye Sarayına yedi dakika ve İzmir’in alamet-i farikası olan Folkart Kulelerine üç dakikada mesafede olan mahallemizde hala doğalgaz yok! Bu mu halka değer vermek, bu mu çağdaşlık, bu mu hizmet?” diyerek haykıran Bayraklı Adalet Mahallesi sakinleri pankartlı isyan başlattı.

Bayraklı Adalet Mahallesi sakinlerinin doğalgaz isyanı pankart ve tabelalara yansıdı. İzmir’in ilk kurulduğu yer olan Smyrna Antik kentinin ve meydanının bulunduğu bölgeye hala doğalgazın gelmemesi mahallede oturanları isyan ettirdi. “İzmir’in ilk kurulduğu yerde oturuyoruz. Ama böylesine önemli ve değerli yerde hala çağdaş hizmet alamıyoruz! Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi ve İzmirGaz’dan bugüne kadar halkımız için atılan bir adım görmedik. Görmezden gelinmekten artık bıktık. Artık sorunumuza çare bulunmasını ve bize de doğalgaz hizmeti verilmesini istiyoruz.” Diyerek isyanları dile getiren mahalle sakinleri önümüzdeki günlerde yetkililerin makamlarına çıkacak.

Elli Yıllık Mahalleyiz İzmir’in Merkeziyiz

Mahallelerinin İzmir’in en merkezi yerinde olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, “Elli yıllık mahalleyiz, İzmir’in ilk kurulduğu yer bizim mahallemiz. Yaya olarak sahile 3 dakika, Adalet Sarayına 7 dakika, Bayraklı merkezine 2 dakika ve İzmir’in alamet-i farikası olan Folkart Kulelerine 3 dakika mesafedeyiz. Kuruluşu MÖ 11. Yüzyıla varan  İzmir Şehri burada ama maalesef İzmir’in bu mahallesine değer veren yönetici yok! Hangi çağda yaşıyoruz? Yıllardır gitmediğimiz, çalmadığımız kapı kalmadı. Hiçbir sonuç alamadık. Artık sorunumuzun çözülmesini ve doğalgaz hizmetinin bir an evvel gelmesini istiyoruz”

Romalılar Yapmış Soyer ve Sandal Yatmış

Mahallelerinin bulunduğu mevkideki Antik Smyrna Kenti’nde bulunan binlerce yıllık hizmetleri de gündeme getiren mahalle sakinleri, “Hiçbir şey bilmiyorlarsa şu antik kentten ibret alsınlar. Yüzlerce yıl önce getirilen hizmetlere baksınlar. Romalılar oradaki yaşam alanına kanalizasyon, su ve her türlü hizmeti getirmiş fakat binlerce yıl sonra aynı yerde hizmet yok. Romalılar yapmış Tunç Soyer ve Serdal Sandal yatmış. Onlar iş yapmamış aday olamadılar fakat zorluğu bizler çekiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhtar Uluç: Tepkileri Taşıdım

Mahallelinin haklı isyanını yetkililere taşıdığını söyleyen Adalet Mahallesi Muhtarı Ali Uluç da, “komşularımın haklı tepkilerini resmi yazışmalarla ve ziyaretlerimle defalarca yetkili makamlara taşıdım. Sonuç alamamak hepimizi çok üzüyor. Bu haklı hizmet beklentisinin isyana dönüşmesini istemezdim. İnsanlarımız pankartlarla sosyal medya çalışmalarıyla bu isyanını dile getiriyor. İzmir’in en merkezi mahallesinde bu durum yaşanmamalı diye düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımız ile birlikte yetkililerin makamına tekrar çıkıp haklı tepkimizi göstereceğiz” dedi

İmzalar Tamam

Tüm sakinlerin imzaladığı dilekçe ve listelerinin de hazır olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, “Mahallemiz 1200 kişi yaşıyor, sanayi-esnaf alanı ve ikamet alanı olarak çok yönlü bir mahalleyiz. Büyük kurumların, Folkart, eğlence alanları, antik kent, Smyrna Meydanı, alışveriş merkezleri, Bayraklı sahili ve Bayraklı çarşısı yanı başımızda. Yüzlerce imzalı dilekçelerimizle hizmet alma davamıza hazırız.”