Aliağa Ülkü Ocakları'ndan Sınav Başarısı Kaygı Yönetimi ve Uyuşturucu ile Mücadele Semineri

Aliağa Ülkü Ocakları'ndan Sınav Başarısı Kaygı Yönetimi ve Uyuşturucu ile Mücadele Semineri
Editör: Aliağa Medya
09 Şubat 2024 - 00:26
Aliağa Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen "Sınav Başarısı Kaygı Yönetimi ve Uyuşturucu ile Mücadele" konulu seminer yoğun ilgi gördü. Seminerde konuşan uzmanlar, sınav kaygısıyla başa çıkma ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulma konusunda önemli bilgiler verdi.

Uzmanlardan Önemli Tavsiyeler

Seminerde Uzm. Psk Bayram Şimşek ,Uzm Psk. Danışman Gamze Güder, sınav kaygısıyla başa çıkma teknikleri hakkında bilgiler verdi. Uzm Psk. Danışman Gamze Güder   "Sınav kaygısı, birçok gencin başarıya ulaşmasını engelleyen önemli bir problemdir. Bu problemle başa çıkmak için öncelikle kaygının kaynağını belirlemek önemlidir. Kaygı kaynağını belirledikten sonra bu kaynağa yönelik çözümler üretmek mümkündür." diye konuştu.

Aliağa Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliğinden Polis Memuru Elif Borazan da uyuşturucu ile mücadelede kolluk kuvvetlerinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Borazan, "Uyuşturucu ile mücadelede kolluk kuvvetleri olarak büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelede en önemli yardımcımız ise aileler ve eğitimcilerdir. Ailelerin ve eğitimcilerin uyuşturucu kullanımı konusunda çocuklarını gözlemlemesi ve herhangi bir şüphe durumunda kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunması büyük önem taşımaktadır." dedi.

Aliağa Ülkü Ocakları Başkanı Çağatay Ulu, seminerde yaptığı  konuşmada şunları söyledi:

"Toplumların gelecek idealini sürekli olarak yeniden inşa eden gençliktir. Gençliğin yeni ufuklara doğru ilerlemek amacıyla milli ülküler edinmesi ise toplumun geleceğini garanti altına alır. Gençliğin milli ülküleri benimsemesi için de yol göstericilerin, aydınların ve liderlerin milli düşüncelere yönelik politika ve gayeleri olmalıdır. Bu yol göstericiler, gençliğin bir arada toplanması için milli ülküleri en doğru biçimde özümsemelerini sağlayacak oluşumları ve yapılanmaları kurmalıdır. Ancak bu sayede toplumun geleceği olan gençler milli ülküler ile donanır ve toplumu en iyi şekilde daha ileriye götürür.
Başbuğumuz Alparslan Türkeş’inde dediği gibi Türk Devletinin yenilmez, zinde hayat gücü ve Türk Milletinin teminatı ve istikbali gençliktir.
Günümüz siyasetine göre değil, inandığını davanın yaşam biçimini uygulayan nesillere ihtiyaç vardır. Asrın liderlerini yetiştirmek, Ülkemizin Çağdaş ve uygar medeniyet seviyesine taşımak, çevresinde örnek öğrenci, örnek iş insanı ve örnek ticaret erbabı olmak için vizyon çalışmaları sürdürülmelidir.
Bu kapsamda Aliağa Ülkü Ocakları olarak çalışmalarımızı sürdürürken yorulduğumuz anda Pehlivanoğlu’nun mektubunu okuduk. Yıldığımız an da Önkuzuyu getirdik aklımıza, Gidenler olduğunda  aldırmadık, bizim yolumuz uzun ve çetin diyen başbuğumuzu düşündük. Birilerinin bitti diye fitne yaydığı dönemde ise yollara çıkıp sancağı kaldıran lider devlet bahçeliyle yürüdük. Yılmadık, yıkılmadık. Her daim gençlerimizin yanında olmaya çalıştık. Bilge Liderinde dediği gibi 'Ülkü ocakları sözü sağlam, özü sağlam olan Türk gençliğinin yarım asırlık yadigârıdır'
Amacımız Bölünme kabul etmez, kutsal bir bütün halinde Büyük Türkiye'yi yeniden inşa etmektir.
Bu sebeple de gençlerimize çok büyük işler düşmektedir. Her alanda başarılı olmalı, örnek olmalı Cesaretli, yürekli ve atılgan olmalıdır.  Çünkü Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dâva başarıya ulaşamaz.
Bizlerde kardeşlerimizin eğitimine katkı sağlamak için başlatmış olduğumuz Başbuğ Alparslan Türkeş Eğitim Kampı kapmasında Temel derslerden, mesleki derslere, spor faaliyetlerinden, sanat faaliyetlerine ve zeka oyunlara kadar 22 alanda derslerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Öğreniyor ve aynı zamanda öğretiyoruz.
Ne yazık ki derslere katkı sağlamaktan ziyade bu bilgileri aktarma yöntemi olan sınavlarda heyecan, kaygı, stres gibi sebeplerden hata yapılması gençlerimizi başarısızlığa da itmektedir. Bizlerde bunu yönetmek ve stresi azaltmak, akabinde kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için böyle bir çalışma düşündük.
Temenni ediyoruz ki siz değerli ailelerimize ve  kardeşlerimize yararlı olacaktır. “ifadelerine kullandı"