İzmir'de tekne motoru çalan 5 şüpheli  Yakalandı

İzmir’de tekne motoru çalan 5 şüpheli  Yakalandı

İzmir'de tekne motoru çalan 5 şüpheli  Yakalandı
Editör: Aliağa Medya
12 Ekim 2020 - 12:37
İzmir’in Çeşme ilçesinde   tekne motoru çaldığı iddia edilen 5  kişi jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı  Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile Alaçatı Jandarma  Karakol Komutanlığı Alaçatı Mahallesi Akçakaya Mevkiinde bir sörf okulunda bulunan tekneden yaklaşık değeri 70 bin TL olan tekne motorunun üzerine inceleme ve araştırmalara başladı.
Jandarma  ekipleri detaylı ve titiz inceleme ile güvenlik ve mobese  kameralarının kapsamlı olarak incelenmesi neticesinde hırsızlık olayına karışan şüpheli kişilerin kullandığı aracının modelleri  ve rengini  tespit etti.
Ekipler kamera görüntüleri takipli olarak incelenerek şüpheli aracın balçovada bulunan  bir benzin istasyonundan yakıt aldığı tespit ederek   işletmenin güvenlik kamera kayıtları incelenerek şüpheli aracın plakası ile şüphelilerin eşgallerine ulaştı. Eşgalleri belirlenen şüphelilerin, şüpheli albümü ve sosyal paylaşım sitelerinden faydalanılarak kimlik bilgileri ile  adreslerini tespit etti. Izmir İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerince tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenerek  5  şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı .
Gözaltına alınan  şüpheli sahışlar  jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece  1 şahıs tutuklanarak ceza evine gönderilirken  4 kişide adli kontrol  olarak serbest bırakıldı.
Öte yandan Jandarma ekipleri çalınan tekne motoru sahibi Sörf Okulu yetkililerine teslim edildi.