İzmir 'de Kafes-18 Operasyonu kapsamında 21 şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen ’KAFES-18 Operasyonu’nun İzmir ayağında iki suç örgütü çökertildi.

İzmir 'de Kafes-18 Operasyonu kapsamında 21 şüpheli gözaltında
Editör: Aliağa Medya
13 Aralık 2023 - 11:03

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ile Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele   Grup Amirliği  ve İstihbarat şube müdürlüklerinin ortak çalışması kapsamında 2 suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı.
İzmir ile Torbalı, Ödemiş, Çeşme, Bergama, Kınık, Dikili ilçelerinde şüphelilerin yakalanması amacıyla bazı adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.

28 hedef şahsa yönelik gerçekleştirilen operasyonda adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve fişek ile, 4 polis telsizi, bir miktar uyuşturucu madde ve çok sayıda çek-senet ele geçirildi. Operasyonda iki ayrı suç örgütünden toplam 21 şüpheli gözaltına alındı.
Kendisine emniyet mensubu süsü vermiş
İki ayrı suç örgütüne yönelik yürütülen faaliyetlerde, özellikle Torbalı ilçesinde İ. M.’ün yönettiği suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, M.’ün kendisine polis süsü vererek vatandaşları baskı altına aldığı, sahte kimlik ve plakalarla kendisine ve çevresine imtiyaz sağladığı, tehdit ve cebir ile dernek adı altında yardım toplayarak haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Operasyonda Meçul’ün de gözaltına alındığı ve emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.