İYİ Parti Meclis Üyesi Sedat Sarı; Geç de olsa hedeflediğimiz yayınlar artık yapılıyor

Aliağa Sanayi Bölgesi Hava Kalitesi Sürekli İzlenmeye Başladı.

İYİ Parti Meclis Üyesi Sedat Sarı; Geç de olsa hedeflediğimiz yayınlar artık yapılıyor
Editör: Aliağa Medya
03 Şubat 2022 - 22:45
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Hava Kalitesini kontrol ve denetim amacıyla oluşturulan Ulusal Hava Kalitesi İzleme ağı online SİM (Sürekli İzleme Merkezi) sistemine Aliağa da dahil edildi. Aliağa’nın Bozköy Mahallesindeki istasyondan alınan bilgiler 7 gün 24 saat https://sim.csb.gov.tr/Services/AirQuality sitesinden yayınlanıyor.

Geç de Olsa Hedeflediğimiz Yayınlar Yapılıyor
İYİ Parti Aliağa ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, Aliağa Sanayi Bölgesi hava kalitesinin Sürekli İzleme Merkezi sistemine eklenmesini “Geç de olsa hedeflediğimiz yayınlar artık yapılıyor” diyerek değerlendirdi.

Uzun Süredir Girişimlerde Bulunduk.
Meclis Üyesi Sedat Sarı, “Şu an Bozköy’deki istasyonun verileri Sürekli İzleme Merkezi’den anlık yayınlanıyor. Bozköy istasyonunun verileri, bölgenin orta kirlilikte olduğunu gösteriyor.” Dedi. Daha önce çeşitli girişimlerde bulunmalarına rağmen ölçümlerin sistemden verilmediğini, bunun neden kaynaklandığının bilinmediğini kaydeden Sarı, “Biz ilk girişimimiz sonrasında söz verdikleri süre o zaman için Ocak ayının başıydı. Yayına başladılar, başladıktan sonra biz bunu yerel medyada ve mecliste müjde olarak vatandaşımıza duyurduk. Ancak bunu duyurduktan 15 gün sonra yayına son verildi. Neden kaldırıldığını bilmiyoruz. Yakın zamana kadar bu yayını yaptırmak için yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kalmıştı. Artık yayınlar tekrar başladı. Şuan itibariyle Aliağa Bozköy'deki istasyonun bu ölçüm sonucunda çıkardığı indeks buranın hava kalitesini orta seviyede gösteriyor.” Dedi.

Çevre Konusundaki Hassasiyetimiz Sürecek
İYİ Parti Aliağa ve Büyükşehir Meclis Üyesi Sedat Sarı, Aliağa’da çevre kirliliğinin önlenmesi ve hava kalitesinin korunması için hassasiyetlerinin süreceğini söyleyerek, “Bakın Bornova'da yeşil, yani iyi hava kalitesi varken Aliağa bölgesinde sarı, yani iyiden bir tık geride hava kalitesi var. Evet, burada bir tehlike vardı ki biz bu istasyonların ısrarla devreye alınmasını hatta devredeyse de sonuçlarının yayınlanmasını istiyorduk. Şu anda çok şükür gecikmeli de olsa yayınlanıyor.” Diye konuştu.