İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103.Yıl Dönümü Aliağa'da Kutlandı

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Aliağa’da Anıldı

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103.Yıl Dönümü Aliağa'da Kutlandı
Editör: Aliağa Medya
12 Mart 2024 - 15:53
İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103'üncü yılında Aliağa’da düzenlenen programla anıldı.

Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Türk Milletinin Bağımsızlığının En Büyük Sembolü İstiklal Marşı’dır”
Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Özlem Taş Demirel’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla başladı. Demirel konuşmasında şunları söyledi: “Bir millet düşünün ki hayatında, yaşam felsefesinde, esaret yok; O Millet ki esareti yaşamaktansa canını vermiş, kanını vermiş ama asla esir olmayı düşünmemiştir. Esareti bilmeyen, bağımsız yaşamayı hayat düsturu edinmiş Türk Milletinin bağımsızlığının en büyük sembolü İstiklal Marşı’dır. Bu öyle bir marştır ki 10 kıta 41 dizeden oluşan bir şiirin çok ötesindedir. Mecliste defalarca ayakta dinlendikten sonra milli marş olarak kabul edilen bir inanç destanıdır”

Şiir ve Gösteriler Alkış Aldı
Program, Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ayşe Vural ve Fatma Nur Altaç’ın Mehmet Akif Ersoy’a ait ‘Bülbül’ adlı şiirini seslendirmesiyle devam etti. Ersoy’un hayatını konu alan slayt gösterimi sonrası İbrahim Araz’ın seslendirdiği ‘Zulmü Alkışlayamam’ şiiri katılımcılardan büyük alkış aldı. Öğrenciler tarafından sahnelenen ‘Biz Varız İsimli’ gösteri ise beğeni topladı.

Öğrencilere Başarı Belgeleri Takdim Edildi
Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, program sonunda, ilçe genelinde düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere başarı belgelerini takdim etti. Ortaokul kategorisinde ilçe birincisi Sınav Koleji öğrencisi Defne Zenginoğlu olurken, lise kategorisinde ise birinci Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Elif Naz Ekici oldu. Anma programı çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.