İncirlik'e Doğalgaz geliyor. Başkan Acar açıkladı!

Şakran’da doğalgazsız yer kalmayacak. İncirlik bölgesine doğalgaz müjdesi

İncirlik'e Doğalgaz geliyor. Başkan Acar açıkladı!
Editör: Aliağa Medya
19 Şubat 2024 - 22:16
Şakran mahallesinde vatandaşlarla buluşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Doğalgazın İncirlik -2 bölgesine kadar ulaşacağını açıkladı. 

Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar, yakın bir zamana kadar “Şakran’a doğalgaz gelmez” denildiğini, ancak vatandaşın talebini hızlı bir şekilde hizmete dönüştürülerek doğalgazın Şakran’a ulaştırıldığını hatırlattı. “İşte Şakran’a doğalgazı getiren ekip burada” diye konuşan Başkan Acar “İncirlik-2 bölgesine kadar doğalgaz olmayan her yere doğalgazı ulaştıracağız. Bu çalışmalarla ilgili şimdi İzmirgaz geliyor. İncirlik 2’ye kadar doğalgazı uzatacağız. Merkezdeki pompa istasyonu kuvvetlendiriyor ve bir ay içerisinde inşallah İncirlik 2’ye kadar da doğalgazımız ulaşacak. Şakran’da doğalgaz ulaşmayan yerlere de ulaştıracağız. Şakran’ımıza, Aliağamıza hayırlı olsun” dedi. 

Hamza Dağ; Aliağa’da doğalgaz konusunda büyük yatırımlar gerçekleştirildi. 

İzmir genelinde doğalgaz ile ilgili büyük bir çalışma gerçekleştirildiğini söyleyen Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, “Aliağa’da da, Kınık'ta da, Bergama'da da, Dikili'de de özellikle doğalgaz konusunda ciddi çalışmalarımız oldu. Aliağamızda doğalgaz konusunda büyük yatırımlar gerçekleştirildi.” Dedi.
Dağ, “Bugün merkez mahalleler üzerinden bakacak olursak İzmir'in %69'unda doğal gaz var. Bir kere önümüzdeki 2-3 yıl içinde mahalle bazında %69 olan oran %100'e ulaşacak. Onun yanında yakın mahalleler yakın beldeler inşallah adım adım doğalgazla buluşturacağız. Beş yılın sonunda şehrimizde doğal gaz ulaşmadık yer bırakmayacağız. Şakranımızda da ulaşmayan yerlere kısa sürede doğalgaz ulaşacak. Hayırlı olsun” dedi.