İBB Meclisinde Tunç Soyer'e Yatırım Tepkisi: Şakranlılar Sizi Affetmeyecek"

5 Yıl Şakran'ı Unutan Soyer'e Hakan Şimşek'ten Tepki “Şakranlılar Sizi Affetmeyecek”

İBB Meclisinde Tunç Soyer'e Yatırım Tepkisi: Şakranlılar Sizi Affetmeyecek"
Editör: Aliağa Medya
25 Kasım 2023 - 12:51
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 6'ncı oturumu dün yapıldı. Kültürpark içerisinde yer alan Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen oturuma Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılı için belirlenen 45 milyar 100 milyon TL’lik bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Grup Sözcüsü ve Aliağa Belediye Meclis Üyesi Hakan Şimşek yılan hikayesine dönen Şakran kanalizasyonu ile ilgili tepkisini göstererek görev süresi boyunca Şakran'ı ihmal eden Tunç Soyer'e “Şakranlılar Sizi Affetmeyecek” diye seslendi.

Aliağa Belediyesi Öncülük Yaptı, Sorunları Çözdü

Geçen 5 yıl boyunca Aliağa Belediyesi'nin İlçenin çehresini değiştirecek altyapı ve üstyapı yatırımlarını gerçekleştirdiğini söyleyen Hakan Şimşek “Kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirdik, battı çıktı yaptık. Sosyal yaşam alanları oluşturduk. Aliağa Belediyesi Başkanı ekibi ile öncü bir görev üstlendi. Öncülük zordur. Önden giden olmayan yolu açacaktır. Kentsel dönüşüm ile ilgili İzmir depreminden sonra ilçemizde ağır hasar tespiti yapılmış binalar vardı, orada 60 metrekarelik bağımsız bölümler vardı. Orada bir adayı Şubat 2022'de yıkmaya başladık Çarşamba günü anahtar ve tapularını dağıttık. 60 metrekare olan konutları 85 metrekare olarak verdik ve 1 kuruş para almadık.” İfadelerini kullandı  

Tunç Soyer'e Seslendi! Şakranlılar Sizi Affetmeyecek

Şakran'ın yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesinden kanalizasyon ve altyapı yatırımları beklediğini ancak her meclis toplantısında dile getirilmesine rağmen Tunç Soyer'in görev süresi boyunca bu hizmeti yapmadığını kaydeden Şimşek, “Aliağa Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerini belirlemek amacıyla Ekim ayında bir kamuoyu araştırması yaptık. Orada ucu açık sorularla “Şakran'ın çözülmesini beklediğiniz en büyük problemi, sorunu nedir” diye sorduk. Vatandaşlarımız yüzde 88 oranıyla altyapı ve kanalizasyon dedi. Bu yatırımı bir türlü yapmadınız. Şakranlılar sizi affetmeyecek.” Diye konuştu.